BORBENA GOTOVOST SDA:Bakir Izetbegović iz budžeta finansira kick-box klub omladinca SDA Salke Zildžića!
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Istražujemo

BORBENA GOTOVOST SDA: Bakir Izetbegović iz budžeta finansira kick-box klub omladinca SDA Salke Zildžića!

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović iz interventnih sredstava Predsjedništva BiH isplatio je 2.000 maraka klubu predsjednika Asocijacije mladih SDA i savjetniku Aljoše Čampare Salki Zildžiću za odlazak na “Svjetske igre 2017”

Bakir Izetbegović iz budžeta finansira kick-box klub omladinca SDA Salke Zildžića!
20minuta.net

Odlukom Bakira Izetbegovića iz interventnih sredstava Predsjedništva BiH  2.000 maraka leglo je na račun Kluba borilačkih vještina "Flek Tom-Cat" iz Tuzle za odlazak na Svjetske igre 2017 u Poljsku.

Odgovorno lice Kluba je Salko Zildžić predsjednik Asocijacije mladih SDA i član Predsjedništva SDA. Osim toga, Zildžić je bivši poslanik SDA u Skupštini Tuzlanskog kantona (2006.-2010.), sadašnji član Izvršnog odbora SDA Tuzla i Izvršnog odbora SDA TK. Bio je savjetnik potpredsjednice Federacije BiH Melike Mahmutbegović, a od polovine juna savjetnik je Aljoše Čampare u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova.

 


Klub Flek Tom-Cat za odlazak na Svjetske igre dobio je “pomoć” i od premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića (SDA), iz čijeg kabineta nisu željeli otkriti koliko novca je dobio njegov stranački kolega Zildžić. Jedino obrazloženje - svi koji bi mogli znati tu informaciju su trenutno na godišnjem odmoru.

Salko Zildžić u razgovoru za Žurnal nije krio koliko je novca dobio od premijera.

- Dobili smo 4.000 maraka od premijera Gutića za odlazak na Svjetske igre, a od BH Pošte smo dobili 2.000 maraka po ugovoru za reklamiranje- kaže Zildžić.


Ekipa Flek Tom-Cat kod premijera Gutića


Od BH Pošte, osim podrške za odlazak na Svjetske igre 2017. godine, klub je dobio i 3.000 maraka donacije 2015. godine. Za pripreme i nastup na takmičenjima u sezoni 2017 Flek Tom-Cat je od Grada Tuzle dobio 2.500 maraka.

Vlada TK i ranije je podržavala rad ovog kluba pa su tako od Ministarstva obrazovanja nauke, kulture i sporta TK u 2016. godini su dobili 6.800 maraka, a u 2015. godini 7.700 maraka. Od Vlade su dobili i 19.000 maraka za sufinansiranje troškova kluba u 2010. godini, a prema podacima CIN-a iste godine su dobili 10.000 maraka iz budžetskih rezervi.  

Za nabavku sportske opreme od Federalnog ministarstva kulture i sporta 2013. godine dobili su 3.000 maraka. Od Ministarstva su dobili i 3.000 maraka 2012. godine iz raspodjele sredstava Lutrije BiH. Od BH Telecoma klub je 2008. godine dobio podršku u vrijednosti 25.000 maraka.

Od BH Telecoma - Direkcija Tuzla, 2014. godine su, prema informacijama Žurnala, dobili i ugovor u vrijednosti 10.000 maraka bez PDV-a. Predmet ugovora “nabavka reklamno propagandnih usluga od KBV "Flek Tom-cat",Tuzla za vrijeme održavanja manifestacije Noć šampiona VII”.


Zildžić kaže da ne vidi ništa sporno što je dobio novac od Bakira Izetbegovića ali ni od drugih institucija.

- Ja sa novcem nemam veze, osim što je moja uloga da ga prikupim za obaveze kluba- kaže Zildžić.  


Očigledno, za prikupljanje novca Zildžić je znao iskoristiti veze - uglavnom one stranačke. 


(zurnal.info)