Vladar Sjevernog Kosova:Batinaši Milana Radojičića na referendumu u Tesliću?

Pod okupacijom

Vladar Sjevernog Kosova: Batinaši Milana Radojičića na referendumu u Tesliću?

Prilikom dolaska u Teslić, navodi izvor Žurnala, Radojičićevo obezbjeđenje tražilo je uvjeravanje i dokaz da imaju policiju na svojoj strani.

Batinaši Milana Radojičića na referendumu u Tesliću?

Na dan održavanja referenduma za opoziv načelnika opštine Teslić Milana Miličevića 3. marta ove godine u taj grad iz Srbije su stigli razbijači, koje je angažovao funkcioner SNSD-a Dragan Bogdanić, kako bi zastrašio građane i obezbijedio krađu glasova.

Ovu informaciju Žurnalu su potvrdili dobro obaviješteni izvori iz Teslića, koji su naveli da su tog dana na području Teslića, u gotovo svim krajevima opštine, primjećeni crni džipovi u kojima su bili "krupni momci, obrijanih glava, koji su govorili beogradskim naglaskom“.

Na glasačkim mjestima, gdje su prijavljivani slučajevi najveće izborne krađe, ove nepoznate osobe snimile su i TV ekipe koje su pratile održavanje referenduma.

Izvori Žurnala tvrde da je njihovo pojavljivanje u Tesliću bila svojevrsna demonstracija sile, kao i da su se oni prvo pojavili u društvu odbornika SNSD-a Srđana Klječanina i Alena Seferovića u bašti jednog od najprometnijih gradskih restorana. I ostatak dana proveli su u istom društvu.

Klječanin je, prema izvoru Žurnala, presuđivani kriminalac, koji je svojevremeno protjeran iz Njemačke. U Tesliću slovi kao tajkun, koji ima monopol na kvote za eksploataciju šumskog bogatstva, treće po veličini opštine u Republici Srpskoj. 

On je i desna ruka Dragana Bogdanića, bivšeg ministra zdravlja u Vladi Republike Srpske, a naš izvor tvrdi da je Klječanin intimus ministra policije Republike Srpske Dragana Lukača, sa kojim vrlo često ide u lov. 

Dovođenje „jakih momaka“ iz Srbije da zavedu red u Tesliću 3. marta je, kako navodi izvor Žurnala, proizvod još jednog poznanstva koje se prepliće kroz lov. Klječanin je uoči referenduma za opoziv načelnika boravio u lovu u Foči zajedno sa Milanom Radojičićem, sivom eminencijom i neformalnim vladarom sjevera Kosova. 

Prema našim izvorima, njih dvojica su tada dogovorili angažovanje Radojičićevog ličnog obezbjeđenja na referendumu u Tesliću. Sve je bilo sračunato kako bi se desila izborna krađa, Milićević bio opozvan sa načelničkog mjesta, koje bi potom pripalo Klječaninu.

Prilikom dolaska u Teslić, navodi dalje izvor Žurnala, Radojičićevo obezbjeđenje tražilo je uvjeravanje i dokaz da imaju policiju na svojoj strani. Angažovani na najkritičnijim mjestima, „jaki momci“ iz Srbije ipak nisu mogli brutalno djelovati, prije svega zbog prisustva velikog broja TV reportera, upravo na kriznim biračkim mjestima u Tesliću.

Ko je Milan Radojičić?

Srpski političari s Kosova Rada Trajković i Slaviša Ristić ranije su tvrdili su da je Milan Radojičić prava vlast na sjeveru Kosova, a ne izabrani predsjednici opština.

Bivša poslanica kosovske Skupštine Rada Trajković je početkom prošle godine izjavila da je javna tajna da vlast u Kosovskoj Mitrovici ima Radojičić, koji je vlasnik kafane "Grej" i koja je s vremenom postala okupljalište srpskih političara i tu se "sve odlučuje".

„Javna je tajna da suštinsku vlast na sjeveru Kosova i Metohiji sprovodi Milan Radojičić, koji u međunarodnoj zajednici važi za čovjeka iz mafije, a da vlast ne sprovodi zvanično izabrani predsjednici opština“ rekla je Trajković tada.

Po rečima Trajkovićeve, Radojičić je pregovarao sa premijerom Kosova Ramušem Haradinajem ko će biti ministar, a ko državni sekretar, kao i da je on izabrao predstavnike u srpkim opštinama.

Radojičić je osoba koju pojedini opozicioni političati u Srbiji, ali i kosovske vlasti, dovode u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici 16. januara 2018. godine.

(zurnal.info)