TV Žurnal:BEZ VEZE: Obrazovanjem protiv korupcije

Arhiva

BEZ VEZE: Obrazovanjem protiv korupcije

Serijal će biti emitiran uz istovremeno odvijanje pilot časova iz etike i antikorupcije u školama na području Bosne i Hercegovine

BEZ VEZE: Obrazovanjem protiv korupcije

Od 09. oktobra, 2015. godine u terminu od 09:20 sati na BHT1 počinje emitovanje obrazovnog serijala pod nazivom 'Bez veze' koji će se baviti antikorupcijskim obrazovanjem mladih na području Bosne i Hercegovine. Serijal je sniman u osnovnim i srednjim školama u Mostaru, Sarajevu i Banjaluci i ponudiće razmišljanje učenika o temi korupcije, njenoj definiciji i najčešćim pojavnim oblicima .

Serijal se sastoji od 22. epizode u prosječnom trajanju od sedam minuta u kojima se djeci uzrasta 6-10, 10-16 i iznad 16 godina putem većeg broja iskaza učenika i mini strip priča objašnjavaju različite koruptivne radnje prisutne u stvarnom životu.

Mladi koji su intervjuirani za potrebe ovog serijala suočeni su sa poznatim situacijama koje iziskuju etičko promišljanje. Njihovim iskazima se odgovara na pitanja kako se u zadatim situacijama postupa, kako je ispravno postupiti i kako se reaguje na doživljaj nepravde koji prate koruptivne načine ponašanja.

'Bez veze' je dio projekta koji finansira Evropska unija 'Kurikukulum za transparentnost, kurikulum za odgovornost', a serijal je snimila produkcijska kuća 'Dokument' iz Sarajeva.

Serijal će biti emitiran uz istovremeno odvijanje pilot časova iz etike i antikorupcije u školama na području Bosne i Hercegovine.

Udruženje Centar za razvoj medija i analize iz Sarajeva, u partnerstvu sa udruženjem građana INFOHOUSE iz Sarajeva i Omladinskim komunikativnim centrom iz Banjaluke, provodi ovaj projekat.

(zurnal.info)