Reagiranje firme Prointer:Blatite naš poslovni ugled
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Pošta sa okupirane strane

Reagiranje firme Prointer: Blatite naš poslovni ugled

Blatite naš poslovni ugled

Nakon Žurnalovog teksta pod naslovom „SRETNA PROINTER NOVA GODINA: Svaki drugi dan po tender na dar, za sina Igora“, na adresu naše redakcije stiglo pismo iz banjalučkog “Prointera”.

Poštovani,

Imajući u vidu da je kompanija Prointer ITSS neargumentovano u negativnom kontekstu nekoliko puta navedena u članku koji je objavljen 16.01.2019. na portalu zurnal.info pod naslovom „SRETNA PROINTER NOVA GODINA: Svaki drugi dan po tender na dar, za sina Igora“, molim da kao demanti kompanije Prointer ITSS objavite sljedeće:

Prointer ITSS je poštujući zakonsku proceduru izabran kao najpovoljniji ponuđač na nedavno sprovedenim javnim nabavkama koje su raspisale Vode Srpske, Direkcija za civilno vazduhoplovstvo Bosne i Hercegovine, Elektrodistribucija Pale, Pošte Srpske, Vlada Republike Srpske i Uprava za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine. Sve što ste naveli u vašem tekstu predstavlja neargumentovano blaćenje poslovnog ugleda kompanije Prointer ITSS.

Plasirajući neistine začinjenje komentarima svojstvenim tabloidnim medijima, konstantno insinuirate da je naša kompanija privilegovana prilikom javnih nabavki od političkih struktura koje su na vlasti u Republici Srpskoj. Vaše tvrdnje demantuju sami poslovi koje navodite u tekstu jer su ugovoreni kako sa institucijama, javnim preduzećima i ustanovama Republike Srpske, tako i sa institucijama Bosne i Hercegovine. Vrlo dobro je poznato da na ta dva nivoa vlast obavljaju različite političke strukture, ali se ta činjenica svjesno ignoriše u tendenciozno napisanom tekstu.

Posebno ističemo da nam konstantno uskraćujete pravo da iznesemo svoj stav u tekstovima koje plasirate o kompaniji Prointer ITSS. Umjesto prava na odgovor, ovog puta ste prekršili sve norme profesionalnog novinarstva koristeći dio ranijeg demantija kojeg smo vam poslali na jedan od vaših prethodnih tekstova da biste to čitaocima podmetnuli kao stav naše kompanije o aktuelnim poslovima javnih nabavki koji su tema poslednjeg teksta. 

Ono što bi trebalo da bude u fokusu interesa javnosti vas ne interesuje, jer je jasno da se teško može osporiti stručnost i kvalitet svega što je Prointer ITSS do sada uradio. Ne može se osporiti, jer kompanija Prointer ITSS garantuje za izvršenje svojih poslova i nema žalbi korisnika na njihovu funkcionalnost.

Najviše zabrinjava što se u javnosti sve češće paušalno i bez ozbiljnije analize daju ocjene da se novac bespotrebno troši na nova IT rješenja koja su danas osnova razvoja svake napredne države. Stavljati skoro svaki takav projekat u negativan kontekst predstavlja posebno zabrinjavajuću tendenciju koja bi nas na kraju i na ovom polju mogla ostaviti na dnu liste zemalja po ulaganju svojih resursa u savremena rješenja.