SVE ZA STRANKU:Civilna zaštita za teferič, otvaranje džamije i privatne zabave!
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Novosti

SVE ZA STRANKU: Civilna zaštita za teferič, otvaranje džamije i privatne zabave!

Federalna uprava civilne zaštite i Fahrudin Solak novcem građana plaćaju teferiče, otvaranje džamije i privatne zabave. Na svim pomenutim događajima angažovani su uposlenici FUCZ sa opremom i vozilima ove institucije. Nadležni i dalje ne reaguju

Civilna zaštita za teferič, otvaranje džamije i privatne zabave!
Federalna uprava Civilne zaštite je 30.06.2017 godine samoinicijativno dala na korištenje ljudske resurse, šatore, opremu i vozila FUCZ-a na obilježavanju lokalne manifestacije u mjestu Borač kod Gacka, tvrde izvori Žurnala. Na otvaranju džamije u mjestu Pridvorica kod Gacka na fotografijama možete vidjeti pripadnike FUCZ-a sa vozilima, šatorima i ostalom opremom. Također direktor FUCZ-a Fahrudin Solak koristi šatore, vozila i opremu Civilne zaštite za off-road trke na Zelengori, o čemu je Žurnal i ranije pisao. Postavlja se pitanje na osnovu čega Federalna uprava civilne zaštite novcem građana Federacije BiH plaća privatne zabave i manifestacije koje su u nadležnosti drugih institucija?
 
 
 
 
Na fotografijama iznad su pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, oprema i vozila na lokalnoj manifestaciji u mjestu Borač. Uočljivo je da manifestacija zabavnog karaktera. Fuad Kovač,suprug portparolke FUCZ-a Majde Kovač upravo je iz ovog mjesta. Majda Kovač za Žurnal kaže da prvi put čuje da su pripadnici institucije u kojoj radi, boravili u rodnom mjestu njenog supruga.  
 

Fuad Kovač - suprug portparolke FUCZ-a Majde Kovač (zelena majica) 
“To vam Boga mi ja ne znam. To morate pitati direktora. Ne znam gdje idu naša auta. Ja nemam pojma da je bila Civilna zaštita. Prvi put čujem od vas. Čini mi se evo slagaću vam da mi je suprug rek'o da je vidio auto Civilne zaštite u Boraču kad je bio,” odgovara Majda Kovač. 
 

Otvaranje džamije u Pridvoricama (šatori, auta i oprema Civline zaštite)
 
Nejasno je i zbog čega su  pripadnici Federalne uprave civilne zaštite sa vozilima i opremom boravili na otvaranju obnovljene džamije u mjestu Pridvorica kod Gacka (fotografija iznad). Otvaranju su prisustvovali predsjednik SDA Bakir Izetbegović i član Predsjedništva SDA Ramiz Salkić. Direktor Solak je kadar ove stranke.
 

 

“Oprema i demineri FUCZ se stavljaju u pogon predizborne kampanje. Sve to ste mogli vidjeti na otvaranju džamije u mjestu Pridvorica gdje su služili svojim stranačkim šefovima,” kaže za Žurnal izvor blizak FUCZ-u. 
 
Sljedeća fotografija datira iz prošle godine. Uslikana je na off-road trci na Zelengori. Šatori i nekoliko vozila koje vidite na slici su vlasništvo FUCZ-a. Žurnal je ranije pisao da je Fahrudin Solak član SA-OFFROAD kluba, koji se takmiči u OFF ROAD prvenstvu BiH u klasi SOFT 2. Pa upravo vi koji ovo čitate plaćate zabavu direktora Solaka sa njegovim drugovima po atratktivnim planinskim mjestima širom Bosne i Hercegovina. 
 

Kamp Zelengora 4. juli 2017. godine 
 
“Fahrudin Solak godinama plaća budžetskim sredstvima rafting na Neretvi gdje koristi službena vozila. Deminere koristi kao vozače, vodiče i uslužnike. Bespotrebne dnevnice, gorivo, popravke oštećenih vozila i mnogo druge zloupotrebe ne plaća Fahrudin Solak, nego građani ove države,” kaže izvor Žurnala. 
 
Portparolka FUCZ-a Majda Kovač, u telefonskom razgovoru nam je kazala da je direktor na sastanku, te da će mu prenijeti da želimo razgovarati s njim. Do objave ovog teksta, Fahrudin Solak nije odgovarao na pozive Žurnala.  
Zanimljiv je podatak kako već četiri godine nije rađena revizija poslovanja. Vlast, tačnije SDA, čuva Fahrudina Solaka i FUCZ-a vjerovatno što ima mnogo koristi od milionskih sredstava kojima raspolaže Civilna zaštita. Iako je Žurnal do sada objavio više od 10 tekstova o zloupotrebama, netransparentom trošenju javnog novca i malverzacijama direktora Fahrudina Solaka i FUCZ-a, nijedna nadležna institucija nije provjeravala mnogobrojne zloupotrebe uz brojnu dokumentaciju koju je Žurnal objavio.    
 
(zurnal.info)