NAKON PISANJA ŽURNALA:Darinko Mihaljević podnio ostavku na mjesto predsjednika HDZ Livno!

Istražujemo

NAKON PISANJA ŽURNALA: Darinko Mihaljević podnio ostavku na mjesto predsjednika HDZ Livno!

Nakon što je Žurnal otkrio da su djeca Darinka Mihaljevića varala kako bi dobila stipendije u susjednoj Hrvatskoj, ovaj ministar MUP-a Kantona 10 podnio je ostavku na mjesto predsjednika Općinskog odbora HDZ BiH

Darinko Mihaljević podnio ostavku na mjesto predsjednika HDZ Livno!

Nakon što je Žurnal objavio priču o nelegalno stečenim stipendijama djece ministra MUP-a Kantona 10 Darinka Mihaljevića, Mihaljević je danas podnio ostavku na mjesto predsjednika Općinskog odbora HDZ BiH.

 Afera "Stipendije" natjerala je Darinka Mihaljevića, ministra MUP-a Kantona 10 da podnese ostavku na mjesto predsjednika OO HDZ BiH Livno. 

Izvor Žurnala blizak HDZ-u BiH tvrdi da je  Mihaljevića na općinskoj predsjedničkoj poziciji  zamijenio trenutni zastupnik u Skupštini Kantona 10 Stipo Pelivan, koji je izabran jednoglasnom odlukom.  

Pelivan je bivši predsjednik Vlade Kantona 10, zatim bivši predsjednik Skupštine Kantona 10,  bivši delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH.  Bio je predmet istrage Kantonalnog Tužilaštva u Livnu zbog  sumnji za zloupotrebu položaja.  Radi se dvije krivične prijave koje je protiv njega podnijela stranka HDZ 1990. Prva se odnosi na krađu  glasova na izborima, a druga na takozvani slučaj „Dva Pavića“ odnosno  zastupnicima Mirku Paviću i Boži Paviću koje je izabrao HDZ 1990, a koje je nakon toga prema navodima iz prijave „kupio“ HDZ BiH.

Sutra je sjednica Županijskog odbora HDZ BiH, gdje će raspravljati o Mihaljevićevoj smjeni sa još jedne stranačke funkcije.  

O ministarskoj sudbini Darinka Mihaljevića raspravljaće se na narednoj sjednici Skupštine Kantona 10 za koju novi termin još uvijek nije utvrđen. 

 

(zurnal.info)