DIREKTOR FIRME W&P BETON PISAO ŽURNALU:Demant demantujemo dokazima

Istražujemo

DIREKTOR FIRME W&P BETON PISAO ŽURNALU: Demant demantujemo dokazima

Nakon 15 godina nezakonitog korištenja koncesije na dijelu kamenoloma Plješevac, direktor firme W&P Beton d.o.o Sarajevo, Ismet Zubčević pisao je Žurnalu. Direktor Zubčević očigledno nije pažljivo pročitao Žurnalov tekst jer se firma W&P Beton ne spominje u tekstu

Demant demantujemo dokazima
FOTO: Foto: Adi Kebo/ zurnal.info

Nakon 15 godina nezakonitog korištenja koncesije na dijelu kamenoloma Plješevac, direktor firme W&P Beton d.o.o Sarajevo, Ismet Zubčević pisao je Žurnalu. Direktor Zubčević očigledno nije pažljivo pročitao Žurnalov tekst jer se firma W&P Beton ne spominje u tekstu.

U tekstu “IGRE SA KONCESIJAMA(1) Žurnal je objavio poslovanje firme W&P Milos Kamen-Beton. Bivši direktor ove firme upravo je Ismet Zubčević.

U demantiju, Zubčević tvrdi da  privredno društvo w&p Beton iz Sarajeva nije povezano sa porodicom Milos na bilo koji način, niti da imaju neizmirenih dugovanja. Objavljujemo demant, ali i dokaze koji potvrđuju da Zubčević “zaobilazi” istinu. Direktor demantuje sam sebe jer kako tvrdi privredno društvo w&p Beton je pravni slijednik RR Company i w&p Milos Kamen Beton.

 

 

IZ DEMANTIJA: U demantiju direktor firme W&P Beton d.o.o, Ismet Zubčević, između ostalog navodi da je ova firma u 100 postotnom vlasništvu privrednog društva iz Austrije w&p Baustoffe GmbH te da nije povezano sa porodicom Milos na bilo koji način.

 

 

Odgovor Redakcije Žurnala:

 

Žurnal nije ni tvrdio da je W&P Beton d.o.o. povezan sa porodicom Milos, već firma W&P Milos kamen beton koja je pravni sljedbenik firme House Milos. Ono što je direktor Zubčević zaboravio napisati, a Žurnal će ga podsjetiti dokazima, vlasnici i osnivači firme House Milos su Franjo, Danijel i Davor Milos. House Milos zajedno sa firmom W&P Baustoffe GmbH suvlasnik je firme W&P Milos te 100 postotni vlasnik R&R Company- dokaz Rješenje Konkurencijskog vijeća BiH

Dokaz 1.


Rješenje Konkurencijskog vijeća Bosne i Hercegovine o koncentraciju privrednog subjekta «Wietersdorfer Baustoffe Beteiligungs GmbH» Austrija i «House Milos» export-import d.o.o. Ilidža, Bosna i Hercegovina

Dokaz 2: Izvod iz sudskog registra


 

IZ DEMANTIJA: U svom demantiju, direktor Zubčević naveo je da firma W&P Beton nema neizmirenih obaveza prema Srednjobosanskom kantonu iako Žurnal nikad nije ni tvrdio da ta firma ima dugovanja prema ovom kantonu. Nadalje, Zubčević kaže da “sudski spor između Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog Kantona ne sprječava w&p Beton da vrši proizvodnju na kamenolomu Pelješevac niti je to smisao sudskog postupka pa ne vidi svrhu isticanja da obavljamo proizvodnju na kamenolomu dok traje postupak između dva kantona”.

 

Odgovor Redakcije Žurnala:

 

Svrha isticanja poslovanja firme R&R Company je da je ova firma, prema podacima Pravobranilaštva KS, od 2002. godine na osnovu nezakonitog ugovora dobila koncesije na teritoriji Kantona Sarajevo. Na osnovu nezakonitog ugovora ove firme sa Srednjobosanskim kantonom, u 2015. godini dug prema Kantonu Sarajevo, prelazio je cifru od 250.000 maraka.

Dug od 250.000 maraka konstatovali su revizori u Finansijskom izvještaju budžeta Kantona Sarajevo za 2015. godinu. Zbog toga je Kanton Sarajevo tužio Srednjobosanski kanton i w&p Milos.

Nadalje, u Finansijskom izvještaju Budžeta Srednjobosanskog kantona za 2015. godinu revizori su naveli da je na osnovu istog ugovora Kanton Sarajevo podnio tužbu za naplatu duga od 411.000 maraka. Nova tužba je podnesena protiv Srednjobosanskog kantona, iako je plaćanje duga Kantonu Sarajevu “uvjetovano ispunjenjem obaveze koncesionara prema koncesoru (prema Srednjobosanskom kantonu)”.  

Zbog toga je vrlo bitno naglasiti da Vaša firma dok traju sudski postupci između kantona, na osnovu nezakonitog ugovora, neometano koristi koncesije.

 

Dokaz: Izvještaj Pravobranilaštva Kantona Sarajevo za 2015

 

(zurnal.info)