Miladin Dragičević je predložen za zamjenika ministra za izbjegla i raseljena lica:DODIKOV KADAR ZA BRIGU O IZBJEGLICAMA: Povratničkim novcem asfaltirao put do rodnog sela

Istražujemo

DODIKOV KADAR ZA BRIGU O IZBJEGLICAMA: Povratničkim novcem asfaltirao put do rodnog sela

Protiv Dragičevića SIPA je provela opsežnu istragu a izvještaj o sumnji prije tri godine proslijeđen je Tužilaštvu BiH

DODIKOV KADAR ZA BRIGU O IZBJEGLICAMA: Povratničkim novcem asfaltirao put do rodnog sela
MILADIN DRAGIČEVIĆ: Pod istragom SIPA-e zbog nenamjenskog utroška novca

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) predložio je Vjekoslavu Bevandi nova imena za upražnjene pozicije u Vijeću ministara nakon što su kadrovi Srpske demokratske stranke (SDS) razriješeni te dužnosti. Između ostalih, SNSD za novog zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice predlaže Miladina Dragičevića (SNSD), koji bi na toj poziciji naslijedio smijenjenu Radmilu Mitrović (SDS).

Dragičević je bivši ministar za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske i savjetnik predsjednika RS-a Milorada Dodika. Učestvovao je i još uvijek učestvuje u radu Komisije za izbjegla i raseljena lica BiH, pri čemu je imao priliku novac od povratnika usmjeravati tamo gdje je smatrao da je neophodno.

Tako je uradio i 2010. godine, kada je učestvovao je u donošenju odluke o izdvajanju finansijskih sredstava za obnovu puta do njegovih rodnih Osmaka koji prolazi tačno ispred njegove kuće, u zaseoku Lazići. Osmaci nisu izbjegličko naselje, ali to Komisiju nije spriječilo da izdvoji 25.000 KM povratničkog novca kako bi Dragičević lakše prišao kući.

Protiv Dragičevića i ostalih članova Komisije SIPA je provela opsežnu istragu a izvještaj o sumnji u nenamjenski utrošak novca prije tri godine proslijeđen je Tužilaštvu BiH. Koje još uvijek nije donijelo nikakvu odluku o ovom predmetu, niti o njemu može govoriti.

Izvori kažu kako Dragičević osim u Osmacima ima imovinu u Bijeljini, Banjoj Luci, Zvorniku i Beogradu.

Umjesto Mirka Šarovića, SNSD predlaže Borisa Tučića (SNSD) a Mirka Okolića Živko Marjanac (SP).

(zurnal.info)