Most Đemal Memagić:Evropska unija izgradila most, a načelnik ga nazvao po sebi
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Arhiva

Most Đemal Memagić: Evropska unija izgradila most, a načelnik ga nazvao po sebi

Evropska unija izgradila je most preko Krivaje, a načelnik Olova Đemal Memagić odlučio je da ga nazove po sebi!

Evropska unija izgradila most, a načelnik ga nazvao po sebi

Koja rijeka teče ispod Đemala Memagića? Krivaja. Ko je ili šta je Đemal Memagić? 

Pod A „most“, pod B „načelnik Olova“. Oba odgovora su tačna.
 

BITI MOST I NAČELNIK

Ne, ovo nije satira. Đemal Memagić je i most i načelnik. Načelnik za primjer, izvijestili su prije godinu mediji skloni prepisivanju općinskih i stranačkih saopćenja. I baš tada, dok se društvenim mrežama širila informacija kako Memagić volontira u načelničkoj fotelji, Općinsko vijeće Olovo izglasalo je odluku u kojoj piše: "most na rijeci Krivaji u mjestu Crni potok nosi naziv - MOST ĐEMAL MEMAGIĆ".

Odluka o davanju naziva mostu, objavljena je u Službenom glasniku Općine Olovo, a općinski službenici zaduženi su da "u razumnom roku nabave i postave odgovarajuću tablu sa nazivom mosta". Razumni rok još nije istekao, tako da ćete, ukoliko sada krenete prema MZ Milankovići, preći preko mosta na Krivaji, ali nećete znati da prelazite preko „Đemala Memagića“. No, saznat ćete neke druge bitne detalje. Rekonstrukciju mosta nazvanog po načelniku finansirala je Evropska unija.

„Rekonstrukcija mosta preko rijeke Krivaje MZ Milankovići Olovo. EU program za oporavak od poplava implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP) u saradnji sa Fondom UN-a za djecu (UNICEF)  i Međunarodnom organizacijom za migracije“, piše na tabli postavljenoj  pored „Mosta Đemal Memagić“.

Da pojednostavimo, prvo je nabujala Krivaja odnijela most, onda je Evropska unija donijela pare i most, pa je na kraju Općinskom vijeću samo preostalo da donese odluku i most nazove po načelniku. Aktualnom. Živom i zdravom. Još najmanje dva-tri mandata.

 

(zurnal.info)