Lust For Life:Film o Davidu Bowieu & Iggy Popu
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Kino Žurnal

Film o Davidu Bowieu & Iggy Popu

Berlinski period je najkreativnije doba Davida Bowiea i najzanimljiviji dio Iggyjeve post Stoogies karijere. U berlinskom studiju "Hansa" Pop je snimio svoje albume "Idiot" i "Lust For Life", a Bowie fascinantnu trilogiju koju čine albumi "Low", "Heroes" i "Lodger"

Film o Davidu Bowieu & Iggy Popu
Bowie i Pop u Berlinu: Noć poslije napornog dana

Nedavno je počelo snimanje biografskog filma o Davidu Bowieu i Iggy Popu. Zvaće se "Lust for Life" i obrađivaće iznimno kreativan period koji su njih dvojica proveli u Zapadnom Berlinu sedamdesetih godina.

Berlinski period je najkreativnije doba Davida Bowiea i najzanimljiviji dio Iggyjeve post Stoogies karijere. U berlinskom studiju "Hansa" Pop je snimio svoje albume "Idiot" i "Lust For Life", a Bowie fascinantnu trilogiju koju čine albumi "Low", "Heroes" i "Lodger".

Studio "Hansa" smješten je u staroj zgradi koja je preživjela dva velika rata i opstala do danas. U nju su se dva muzičara sklonila nakon burnog višemjesečnog i kontinuiranog derneka u Bowievoj vili u Los Angelesu.

Bowiev biograf Mark Spitz zabilježio je da se Bowie u Berlinu skidao s kokaina uz pomoć njemačkog piva. Oblačio se kao proleter - nosio kačket, jeftine cipele i kožni mantil. Provodili su se samo vikendom kada su zgradu posjećivale skupe prostitutke i dileri raskošnog asortimana.

Bowie je izabrao Berlin zato što ga je u to vrijeme fascinirao njemački ekspresionizam.
- Bila je to umjetnička i kulturna oaza Evrope dvadesetih godina i doslovno sve važno što se dogodilo u umjetnosti - dogodilo se u Berlinu. Želio sam da se uključim u tako nešto, umjesto Los Angelesa i njegovih dosadnih okultnih prodavaonica - u intervjuima je objašnjavao Bowie razloge za selidbu u Berlin.

Film "Lust  for Life" režiraće Gabriel Range a scenario je napisao Robin French prema knjigama Paula Trynke "Starman: David Bowie" i "Open Up and Bleed: Iggy Pop".

Ne znamo kakav će biti film, ali je vijest o njegovom snimanju dobar razlog da se prisjetimo nekih berlinskih pjesama.

David Bowie "Heroes"

 

David Bowie "Warszava"

 

Iggy Pop "Passenger"

 

Iggy Pop "Nightclubbing"

 

(zurnal.info)