PODRŠKA IZ SARAJEVA:Građani neće odustati od istine i pravde!
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Pod okupacijom

PODRŠKA IZ SARAJEVA: Građani neće odustati od istine i pravde!

Građani Sarajeva ponovo su su okupili ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu da pruže podršku grupi Pravda za Davida i da traže istinu za Dženana Memića, Mahira Rakovca i ostalu djecu

Građani neće odustati od istine i pravde!
FOTO: Foto: Adi Kebo/zurnal.info
Nešto više od stotinu građana Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja ponovo je tražilo pravdu i istinu za Davida Dragičevića, Dženana Memića, Mahira Rakovca  i ostalu ubijenu djecu u Bosni i Hercegovini. 
 
Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića zamolio je sve okupljene da večeras ne blokiraju saobraćaj i da mirno i dostojanstveno nastave da mu pružaju podršku na njegovom putu ka istini. Memić je danas pružio podršku Davoru Dragičeviću u Banjaluci koji je pušten iz pritvora, rekavši da je policija u Republici Srpskoj planirano čekala praznike da bi počistila “Davidov trg”. Najavio je nove proteste poslije praznika, a ukoliko mu nadležne institucije ne ispune obećanja i ne pokrenu novu istragu u slučaju smrti njegovog sina,  Memić najavljuje najmasovniji protest u februaru. 
 
 
Protesti su večeras nastavljeni u Banjaluci, a novi je najavljen za sutra. A podrška Banjalučanima osim u Sarajevu, organizovana  je u Mostaru, Tuzli i Gračanici. 
 
 
 
 
 
(zurnal.info)