Umorni i prehlađeni:HRVATSKA: Kroz zimski centar u Slavonskom Brodu u jednom danu prošlo 5.000 izbjeglica
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Novosti

HRVATSKA: Kroz zimski centar u Slavonskom Brodu u jednom danu prošlo 5.000 izbjeglica

Zbog umora, prehlada i infekcija te kroničnih bolesti, liječničku pomoć u izbjegličkom centru zatražilo je 215 osoba

HRVATSKA: Kroz zimski centar u Slavonskom Brodu u jednom danu prošlo 5.000 izbjeglica
FOTO: Vlada RH

Kroz zimski tranzitni centar u Slavonskom Brodu u protekla je 24 sata prošlo oko 5.000 izbjeglica i migranata, a trenutno je tamo samo manji broj onih koji ne trebaju zdravstvenu skrb ili neku drugu vrstu pomoći.  

Brodsko-posavska policija u petak je izvijestila kako je tijekom jučerašnjeg dana u Hrvatsku iz Šida siglo pet vlakova s izbjeglicama. Nakon ponoći stigla su još dva, a do kraja dana očekuju još tri vlaka. Vlakovi iz Šida stižu u prosjeku svaka četiri sata, što ostavlja dovoljno vremena svim sudionicima u procesu registracije i pružanja pomoći da kvalitetno obave posao.

Kata Nuić, glasnogovornica te policijske uprave, rekla je kako prihvat i odvoz vlakova protječe u koordinaciji sa Srbijom i Slovenijom. Navela je i da je od početka migrantske krize u Hrvatsku ušlo ukupno 331.446 izbjeglica i migranata.

Zbog umora, prehlada i infekcija te kroničnih bolesti, liječničku pomoć u izbjegličkom centru zatražilo je 215 osoba.

"Od toga je pet osoba prevezeno u Opću bolnicu 'Dr. Josip Benčević', među njima i jedna beba. Naknadno je beba transportirana u KBC Rebro i trenutno se ondje nalazi. Pacijeni se najčešće žale na probleme koji sada muče i našu populaciju. To su upale grla, smetnje sa disanjem, gastroenterokolitisi", kazala je dr. Branka Bardak, koordinatorica za zdravstvenu skrb u centru za izbjeglice.

(FENA)