Davor Dragičević pušten na slobodu:I dalje tvrdim da su u ubistvo moga sina umiješani najviši policijski zvaničnici!
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Pod okupacijom

Davor Dragičević pušten na slobodu: I dalje tvrdim da su u ubistvo moga sina umiješani najviši policijski zvaničnici!

Davor je istakao da nikome nije prijetio, a da, „ako mu je koja riječ i preletjela“, to je zato što institucije devet mjeseci „ubijaju“ njega i ljude okupljene oko grupe „Pravda za Davida“, jer opstruišu istragu na otkrivanju ubica i nalogodavaca ubistva.

I dalje tvrdim da su u ubistvo moga sina umiješani najviši policijski zvaničnici!

Davor Dragičević pušten je na slobodu, nakon što je prethodno saslušan u Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

„Ubili su mi dijete, ubili su mog anđela, ubijaju nas devet mjeseci", rekao je Dragičević, koji je noć proveo u POlicijskoj upravi Bnajaluka. 

Davor je istakao da nikome nije prijetio, a da, „ako mu je koja riječ i preletjela“, to je zato što institucije devet mjeseci „ubijaju“ njega i ljude okupljene oko grupe „Pravda za Davida“, jer opstruišu istragu na otkrivanju ubica i nalogodavaca ubistva. 

On je ponovio da ostaje pri svojim tvrdnjama da su u ubistvo njegovog sina i zataškavanje zločina upleteni najviši zvaničnici MUP RS. 

„Znao sam da ću biti uhapšen. Vozio sam Suzanu ljekaru, a oni su me jurili po gradu", rekao je Davor. 

Rekao je i da su nakon njegovog hapšenja, a potom i privođenja Suzane, dvoje maloljetne djece u njihovoj kući ostavljeni četiri sata bez zaštite.

„Vidimo se večeras u 18 sati na Trgu Krajine“, poručio je Davor. 

Ifet Feraget, advokat porodice Dragičević, izjavio je da nije bilo osnova za hapšenje i da je policija prekršila zakon, jer je uhapsila Davora iako mu prethodno nije bio uručen poziv za saslušanje. 

Sa Feragetom je danas u Banja Luku stigao i Muriz Memić koji je želio da i na ovaj način pruži podršku porodici Dragičević.

Prema njegovim riječima, u ovom slučaju izvršna vlast se stavila iznad sudske vlasti. 

„Bila je to nepotrebna epizoda. Ne možeš hapsiti čovjeka kome je nanesena tolika bol. Htjeli su da ponize Davora. Radi se o časnom i poštenom čovjeku. I ako je rekao nešto što ne treba, to je plod boli koja mu je nanesena“, kazao je Feraget. 

On je još ocijenio da su se stekli uslovi da ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač podnese ostavku, kao i da građani imaju pravo da se okupljaju na gradskom trgu.

„Postoji više nego dovoljno dokaza da svi one koje Davor poziva u vezi sa ubistvom svog sina budu uhapšeni“, istakao je Feraget. 

Suzana Radanović, majka ubijenog mladića Davida Dragičevića, izjavila je da ima informaciju da su u Banjaluci juče bili angažovani i specijalci iz Srbije. 

"Pozivam Vladu Srbije i Aleksandra Vučića da kažu da li je to tačno. Ako nije, neka pomognu. Grad je opkoljen transporterima. U kasari Kozara su specijalci naoružani dugim cijevima. Spremaju krvoproliće. Svako ko poziva na nemire nije u grupi Pravda za Davida", rekla je ona. 

Dragan Tolimir, također advokat Davora Dragičevića, izjavio je da je tokom jučerašnjeg dana ministar policije u nekoliko navrata dolazio u Policijsku upravu Banjaluka, gdje se nalazio Davor. 

„Jasno je da hapšenje Davora i ostalih ima političku pozadinu“, rekao je Tolimir.


On je dodao da su osobe koje su uhapšene tokom jučerašnjih dešavanja u Banjaluci nezakonito zadržane u pritvoru. 

„Ne postoji zakonski osnov da ih drže u pritvoru. Tukli su ih. Sve je nezakonito, od Davorovog hapšenja, do hapšenja ostalih. Držali su Davorovu kuću pod opsadom. Bila je to sinhronizovana akcija, samo s jednim ciljem, da očiste Trg Krajine“, naveo je Tolimir. 

Ispred Okružnog tužilaštva Banjaluka Davora je dočekalo nekoliko prijatelja i članova grupe „Pravda za Davida“. 

Davor Dragičević uhapšen je jučer ujutro pod optužbama „ugožavanja bezbjednosti“ najviših funkcionera RS. 

(zurnal.info)