O čemu govorimo :IZJAVE SEDMICE: Dodik je Sanader, Tokić je Bošnjak a Slavuj nije cinkaroš
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Pod okupacijom

IZJAVE SEDMICE: Dodik je Sanader, Tokić je Bošnjak a Slavuj nije cinkaroš

Žurnal je za vas izabrao najupečatljivije izjave koje smo čuli u protekloj sedmici. U komentarima možete kandidirati vlastiti izbor

IZJAVE SEDMICE: Dodik je Sanader, Tokić je Bošnjak a Slavuj nije cinkaroš
14. septembar

Čavić: Dodik je odličan plivač u mutnom


Inicijativa Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za smjenu ministra Srpske demokratske stranke (SDS) u Vijeću ministara BiH Mirka Šarovića je u službi narednih opštih izbora u BiH i stvaranja političkog profita Milorada Dodika, izjavio je predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić.

“Milorad Dodik spada u odlične plivače u mutnom. Što više zamuti, to se bolje snalazi. Cijeli njegov politički pristup se zasniva na tome”, rekao je Čavić.

15. septembar

Tokić: Centar negiranja identiteta Bošnjaka je Republika Srpska


Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta i koordinator koalicije "Bitno je biti Bošnjak“, reagirao je povodom različitih pokušaja zbunjivanja i dovođenja u lažnu dilemu Bošnjaka, kako je naveo, uoči predstojećeg popisa stanovništva u našoj zemlji.

“Nema sumnje da je glavni centar negiranja identiteta Bošnjaka i bosanskog jezika, sistematskog pokušaja zbunjivanja i stvaranja lažnih dilema bošnjačkom narodu, upravo u Republici Srpskoj. Najbolji način da se ojača BiH i stvori pretpostavka za njenu punu integracije i afirmaciju kao matične države svih Bošnjaka, jeste odziv na popis”, izjavio je Tokić

16. septembar

Stevović: Krajnje je vrijeme da Dodik prizna genocid u Srebrenici


Predsjednik Aternativnog kluba Trebinje Blažo Stevović, izjavio je da je krajnje vrijeme da se predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik primora da poštuje civilizacijske normative i odluke sudskih instanci koje kažu da se u Srebrenici desio genocid.

“Ukoliko se to ne desi, teško je očekivati da će se u Bosni i Hercegovini dogoditi stvarno pomirenje i povratak kao jedan od preduslova za normalan život u našoj zemlji”, dodao je Stevović.

17. septembar

Banja Luka: Gradonačelnik je malo nervozan

Gradonačelnik Banja Luke Slobodan Gavranović, pokazao je “ko je glavni” u gradu.

18. septembar

Govedarica: Ljudi iz SNSD-a će morati dokazati kako su stekli imovinuJednog dana, a on će vrlo brzo doći, gospoda iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) morat će dokazati na koji način su stekli svoju imovinu, izjavio je danas Vukota Govedarica, šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini RS-a.

“Očigledno je da, kada SDS pomene ispitivanje porijekla imovine, poslovanje Balkan Investment Banke i prljavih rabota u vezi s Fabrikom glinice „Birač“, SNSD reaguje kao iz osinjeg gnjezda”, izjavio je između ostalog Govedarica.

19. septembar

Jovićić: Zakon o zaštiti osoba koje prijavljuju korupciju preimenovati u “zakon o cinkarenju”


Poslanik Slavko Jovičić (SNSD) predložio je da se ovaj prijedlog preimenuje u "zakon o cinkarenju" tvrdeći da niko ne može zaštititi one koji u institucijama prijave korupciju.

“Ako se neko "uvalio" u neku instituciju BiH, naravno da je došao preko veze, stranačke, rodbinske, itd. I on će sad prijaviti korupciju! Pa, nije lud”, rekao je Jovičić i dodao da bi taj prvo morao prijaviti sam sebe.

20. septembar
Dežulović: Dodik je "neumiveni Sanader", završit će u zatvoru, kao i onU razgovoru za Agenciju Anadolija, Boris Dežulović je govorio o prilikama u BiH, Hrvatskoj, Srbiji, šansama da sport očuva jedinstvo... A evo šta je rekao o Miloradu Dodiku:

"Dodik je klasični bahati, balkanski kriminalac u kravati i na predsjedničkom položaju. Doći će i on na red. Svakome je jasno da će Milorad Dodik jednog dana biti u zatvoru. Ne zbog toga što će BiH biti normalna zemlja, već što se ovdje tako ravnaju neki dugovi i što niko u nekim podjelama interesa nije zaštićen. Ja podsjećam da, kada bi prije nekoliko godina neko rekao da će Ivo Sanader biti u zatvoru, to je bilo manje vjerojatno nego da je neko '62. rekao da će Tito biti u zatvoru. Sanader je završio u zatvoru, ne zato što je Hrvatska postala uređena zemlja, nije baš... Tako će završiti i on (Dodik)", izjavio je Dežulović.

21. septembar

Fra Marko Oršolić: Ne dozvolite da vas vjerom dijele


Obilježavanje Međunarodnog dana mira upriličeno je u Sarajevu. Fra Marku Oršoliću dodijeljena je Nagrada za mirovni aktivizam za njegov dugogodišnji rad na izgradnji mira.

Oršolić je, preuzimajući nagradu, kazao da mu jako puno znači ova nagrada jer 84 nevladine organizacije su je dale.
“Vjerujem da su to oni iskreno uradili, jer Internacionalni multireligijski i interkulturalni centar (IMIC) već djeluje više od 20 godina u BiH sa sjedištem u Sarajevu i s jednim jedinim ciljem - ne dozvoliti nikome da ljude vjerom dijeli”, kazao je fra Oršolić.


(zurnal.info)