Socijalni slučaj zastupnice SNSD-a:Milica Marković traži da joj država plati banjsko liječenje
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Pod okupacijom

Socijalni slučaj zastupnice SNSD-a: Milica Marković traži da joj država plati banjsko liječenje

Zastupnica Marković traži pomoć u iznosu od tri prosječne plaće. Njen zahtjev odbio je Fond zdravstvenog osiguranja RS, pa je ona zatražila pomoć od Parlamenta BiH. Na službene puteve potrošila 50 hiljada maraka, pa se sada žali na bolove u leđima.

Milica Marković traži da joj država plati banjsko liječenje

Državna zastupnica Milica Marković želi da joj država BiH snosi troškove banjskog liječenja u Srbiji.  Zajednička komisija za administrativne poslove Parlamentarne skupštine BiH razmatrala je danas njen zahtjev, ali donošenje odluka o odobravanju skoro 3000 maraka za liječenje u Banji Koviljača odgođeno je za narednu sjednicu.

„Posljednje tri godine imam ozbiljne zdravstvene probleme sa kičmom što s vremenom postaje sve progresivnije“, napisala je u svom zahtjevu zastupnica Marković koja je, uzgred rečeno, među tri državna zastupnika koji su tokom mandata najviše putovali o državnom trošku.

Iako ima problema sa leđima, Milica Marković uskoro o državnom trošku putuje u Rim, a i na tu će destinaciju, kao i na većinu evropskih, putovati automobilom. Ukupni troškovi njenih putovanja su oko 50 hiljada budžetskih maraka. 

Pošto se, očito, potrošila na čestim službenim putovanjima, Milici Marković je hitno potrebno banjsko liječenje.

„Obraćala sam se sa zahtjevom Fondu zdravstvenog osuguranja Republike Srpske da mi odobre ovaj tretman, ali je Fond odbio moj zahtjev“, navela je zastupnica Marković, čija su mjesečna primanja oko šest hiljada maraka.

Fond zdravstvenog osiguranja RS u januaru je razmatrao zahtjev Milice Marković i odbio ga kao neosnovan.


„Rješavajući po zahtjevu osiguranog lica, na osnovu priložene medicinske dokumentacije, Komisija za upućivanje na liječenje izvan RS-a, na sjednici održanoj 8. januara 2018. godine utvrdila je da ne postoje uslovi za upućivanje osiguranog lica na medicinsku rehabilitaciju u Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju Banja Koviljača iz razloga što Fond nema zaključen ugovor sa tom ustanovom“, napisano je u Rješenju Fonda zdravstvenog osiguranja RS.

No, Milica Marković, očito, u drugu banju ne želi. A kada već RS ne da novac, zatražila ga je od institucija države koju negira. 

(zurnal.info)