Gordan Memija reagira:Nemam nikakve poslovne odnose sa Gačaninom
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Pošta sa okupirane strane

Gordan Memija reagira: Nemam nikakve poslovne odnose sa Gačaninom

Nemam nikakve poslovne odnose sa Gačaninom

 U skladu sa članom 8. Zakona o zaštiti od klevete Federacije BiH obraćam Vam se sa zahtjevom da objavite demanti po pitanju netačnih informacija u članku objavljenom 19. jula 2019. godine pod naslovom U BIH OPRALI VIŠE OD 10 MILIONA MARAKA : Novcem od droge opremali federalne specijalce, u potpisu Avdo Avdić.

 

1.    U razgovoru za Žurnal on priznaje da je naročito blizak sa majkom Edina Gačanina - Brigitom, te da se sa vođom ovog narko kartela viđao i u BiH i u inostranstvu. Prema dokumentima više policijskih agencija koje su uključene u međunarodnu istragu kojom koordinira holandski tužilac iz Brede, Memijin „Foto Art“ navedena je kao jedna firmi koja je služila za pranje novca putem pozajmica.

2.    "Jesam davao pozajmice raznim partnerima, ali se ne sjećam svih faktura. Nema tu ništa nezakonito",kazao je Memija, čije firme, inače, godinama posluju sa budžetskim institucijama Kantona Sarajevo, naročito sa onima kojima upravljaju kadrovi Naroda i pravde njegovog prijatelja Elmedina Konakovića.

3.    Potvrdio je Memija da je imao i poslovne odnose sa Alemom Hodovićem, još jednim sarajevskim "biznismenom" čije je ime navedeno u dokumentima koji su u posjedu Žurnala. Preko nekoliko Hodovićevih kompanija članovi kokainskog kartela Edina Gačanina prali su novac. Tako je 2013. godine Hodović osnovao kompaniju „IN MEDIA d.o.o.“ Sarajevo u kojoj je bio zaposlen samo jedan radnik.

 

Pod punom materijalnom i moralnom odgovornosti tvrdim da su gore izneseni navodi neistiniti i netačni. Dakle, nemam niti sam ikada imao bilo kakav poslovni odnos sa gospodinom Edinom Gačaninom, koga sam vidio prvi put 1994. godine, kao desetogodišnjaka, sina moje prijateljice Brigite i drugi put prije nekoliko godina u privatnom druženju. Dalje, firma “FotoArt” posluje uspješno više od dvije decenije, u skladu sa zakonskim propisima, te se nikada putem iste nije vršilo “pranje novca”. Sa budžetskim institucijama Kantona Sarajevo ni ja, niti firma FotoArt nije bila u poslovnoj saradnji već duži niz godina. Također, sa gospodinom Alemom Hodovićem još od 2014. godine nemam nikakvu poslovnu saradnju. 

 

Cijenio bih da uvažite moj zahtjev i u skladu sa Zakonom o zaštiti od klevete FBiH, objavite moj demanti u kom tvrdim da su informacije, koje je iznio gospodin Avdo Avdić, a tiču se lično mene i moje firme “FotoArt” neistinite i netočne, te da objavite ispravku tih informacija kao neistinitih i netočnih.

 

S poštovanjem,

 

Gordan Memija

Direktor “FotoArt”