JOŠ JEDNO PRIZNANJE NAŠOJ REDAKCIJI (VIDEO):Novinar Žurnala Amarildo Gutić dobitnik druge nagrade EU za istraživačko novinarstvo
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Novosti

JOŠ JEDNO PRIZNANJE NAŠOJ REDAKCIJI (VIDEO): Novinar Žurnala Amarildo Gutić dobitnik druge nagrade EU za istraživačko novinarstvo

Po šesti put u posljednjih sedam godina novinari Žurnala dobitnici su nagrade EU za istraživačko novinarstvo u BiH. Ove godine nagrađen je Žurnalov film iz serijala Afera - „Bitka za političkog komesara“. Čestitamo našem kolegi Amarildu Gutiću!

Novinar Žurnala Amarildo Gutić dobitnik druge nagrade EU za istraživačko novinarstvo
Foto: zurnal.info

U Tirani su večeras dodijeljene nagrade Evropske unije za istraživačko novinarstvo u Bosni i Hercegovini, za radove objavljene od 1. januara do 31. decembra 2021. godine.

Novinar Žurnala Amarildo Gutić dobitnik je druge nagrade za film „Bitka za političkog komesara“ iz našeg serijala “Afera”. Čestitamo našem kolegi!

Prvu i treću nagradu dobili su novinari Centra za istraživačko novinarstvo - Mubarek Asani i Jelena Jevtić za priču "Šefica i njeni "crnokošuljaši" za iznude", te Adna Zilić za priču "Policijske uniforme skrojene po mjeri privatnika".

„Hvala žiriju i hvala kolegama iz redakcije Žurnala. Ovo je naša nagrada zato što se međusobno podržavamo u radu. Nadam se da će i tužilaštva smoći hrabrosti da završe naše priče i smjeste te kriminalce u zatvor. U svakom slučaju, magazin Žurnal će nastaviti sa svojim istraživačkim pričama i naravno i dalje ćemo biti noćna mora političarima u BiH“, izjavio je Gutić nakon uručenja nagrade.

Recimo i to da su dodijeljene nagrade i novinarima iz Albanije, Crne Gore, Kosova i Srbije.

Podsjetimo, i prethodnih godina Žurnalovi novinari bili su dobitnici EU nagrada za istraživačko novinarstvo, zaslužili su tri prve i dvije druge nagrade za filmove “Povratak”, “Vladar iz Podzemlja”, “Terma”,“Država protiv Davida” i „Prsten oko Vitezita“.

Pogledajte nagrađeni film „Bitka za političkog komesara“:

(zurnal.info)