Žurnal prikazuje:Novogodišnji filmski program
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

AFERA

Žurnal prikazuje: Novogodišnji filmski program

Redakcija Žurnala potrudila se da pripremi dobar televizijski program tokom novogodišnjih praznika. Na repertoaru imamo različite filmske žanrove, za svačiji ukus, na radost kompletne porodice, od parapsihološkog thrillera do porodične drame, od superherojskog spektakla do klaustrofobičnog horrora

Novogodišnji filmski program


ŽURNALOV NOVOGODIŠNJI TV PROGRAM


Film “Nestajanje” je napeta, misteriozna priča o iznenadnom nestanku cijele populacije mladih ljudi. Autobusi ih odvode u nepoznatom pravcu da ih nikada ne vrate. Vlasti njihove zemlje prave se da ništa ne primjećuju. Sumnja se na postojanje drevnog zla koje opstaje samo zahvaljujući proždiranju mladosti.

Žanr: parapsihološki thriller.

 

...

Film “Aleksandar pred konzulatom”  prati borbu usamljenog pojedinca protiv monstruoznog sistema konstruiranog kao Borg. Borba je potpuno neravnopravna, ali naš junak bori se do posljednjeg daha. Ovaj spektakl na momente će vas podsjetiti na klasične sukobe Davida protiv Golijata ili Nea protiv Matrixa.

Žanr: Superherojski akcijski spektakl

 

...

Film “Država protiv Davida” rekonstruiše posljednje sate života nesretnog mladića Davida Dragičevića. Pratimo bespoštednu borbu njegove porodice protiv korumpiranog policijskog i državnog aparata. Klupko laži postepeno se razmotava da bi se otkrila strašna istina.  U međuvremenu, energija hrabroga oca budi do tada uspavani grad. 

Žanr: Porodična drama

 ...

Film “Tender na recept” je jeziva priča o bolnicama u jednoj opustošenoj zemlji. Kamera vas vodi kroz klaustrofobične bolničke hodnike a atmosfera je oštra kao skalpel kupljen po direktnoj pogodbi od dobrog prijatelja.

Žanr: Horror 

(zurnal.info)