POGLEDAJTE VIDEO REPORTAŽU:Od Srebrenice do Gacka
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

AFERA

POGLEDAJTE VIDEO REPORTAŽU: Od Srebrenice do Gacka

Pogledajte reportažni video zapis sa najzanimljivijim detaljima iz diskusija koje su vođene nakon projekcija naših filmova “Srebrenica” i “Terma” u sedam bosanskohercegovačkih gradova

CyJnAZ1yKTU

Dokumentarni filmovi “Srebrenica” autora Avde Avdića i “Terma” koautora Milanke Kovačević, Slobodana Golubovića i Amarilda Gutića, prikazani su početkom decembra u Srebrenici, Tuzli, Zenici, Trebinju, Gacku, Banja Luci i Sarajevu. Nakon projekcija organizovan je razgovor sa autorima i pozvanim gostima, a priliku da iskažu svoje utiske o filmovima i temama koje obrađuju imali su i brojni gledaoci.

Mnogi od njih su dodatno i potvrdili i svjedočili o razmjerama korupcije o kojoj su filmovi govorili. U TV reportaži “Od Srebrenice do Gacka” pripremili smo vam detalje sa tih projekcija i izbor iz brojnih diskusija.

Film“Srebrenica” istražuje koliko je donacija stiglo u ovaj grad i gdje su one završile, koliko su koristi od njih imali povratnici, a koliko lokalni političari i tajkuni.

FilmTerma“ rekapitulira višegodišnju sistemsku pljačku Rudnika i termoelektrane Gacko.

O filmovima su nakon projekcije govorili državni zastupnik Sadik Ahmetović, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice u Srebrenici Alija Tabaković, član Predsjedništva SDA Ramiz Salkić, povtanik u Srebrenicu Muhamed Avdić, novinar Siniša Vukelić, predsjednik PDP-a Branislav Borenović, predsjednik sindikata Rudnika i termoelektrane Gacko Željko Tepavčević, radnik RiTE Gacko Mitar Grgur, direktor Antikorupcijske mreže ACCOUNT Eldin Karić i mnogi drugi.

(zurnal.info)