Sanski most:Opozicija i nezavisni posmatrači neće moći nadgledati izborni proces

Pod okupacijom

Sanski most: Opozicija i nezavisni posmatrači neće moći nadgledati izborni proces

Prema navodima naših sagovornika, na čelu Općinske izborne komisije u Sanskom Mostu nalazi se Haris Karat, koji je bio optuživan za krađu glasova na izborima 2012 godine

Opozicija i nezavisni posmatrači neće moći nadgledati izborni proces
FOTO: nasastranka.ba

Kako Žurnalu javljaju nevladine organizacije, u Sanskom Mostu sprema se izborna krađa!

Prema navodima naših sagovornika, na čelu Općinske izborne komisije u Sanskom Mostu nalazi se Haris Karat, koji je bio optuživan za krađu glasova na izborima 2012 godine. Podsjetimo, te godine, predstavnici političkih stranaka sumnjali su da se pod izlikom „pada sistema“   na računarima  u OIK Sanski Most  dešava kršenje izbornog procesa  i manipulacija brojem glasova.

I ove godine, Karatova prva saradnica je Suada Cerić koja je i tada pominjana kao saradnica u manipulacijama.

Ove godine, kažu izvori Žurnala, Općinska izborna komisija Sanski Most na testiranje nije pozvala predsjednike i članove biračkih odbora iz stranaka opozicije i umjesto njih ubacila je članove SDA. Certifikati su vec podijeljeni , a "nepodobni" pripadnici opozicije i predstavnici građana neće moći prisustvovati procesu i biće odstranjeni uz pomoć policije jer nemaju potrebnu akreditaciju. Na isti način, izmanipulirani su i predstavnici nevladine organizacije "Pod lupom".

(zurnal.info)