REAGOVANJE INVESTICIONO RAZVOJNE BANKE RS:Plasman Kalderi nije realizovan, Niskogradnja je vratila novac
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Komentar

REAGOVANJE INVESTICIONO RAZVOJNE BANKE RS: Plasman Kalderi nije realizovan, Niskogradnja je vratila novac

Objavljujemo reagovanje IRB RS na tekst "Novi milioni pozajmica za Dodikove tajkune".

Plasman Kalderi nije realizovan, Niskogradnja je vratila novac
foto: capital.ba

 

Желимо, такође, да вас информишемо да смо одговоре на питања ваше новинарке Љиљане Ковачевић са тачним информацијама о причи из наставка текста послали у петак, 29. априла 2022. године на њену мејл-аресу, како је и наведено у захтјеву, али они нису објављени. Тако је овај текст обликован на потпуно другачији начин и, сада имамо основ да сумњамо да је чак и – злонамјеран.

Одговоре које смо вам већ послали прије објаве вашег текста поново шаљемо као документ у прилогу овог дописа, а информације понављамо и овдје:

„Везано за ваша питања у вези са одобравањем средстава предузећима Калдера д.о.о. Лакташи и „Нискоградња“ Лакташи овом приликом желимо да Вас информишемо о сљедећем:

Пласман за друштво Калдера д.о.о. Лакташи није реализован, будући да је Калдера д.о.о. Лакташи одустала од реализације, док је Нискоградња д.о.о. Лакташи износ од 2.000.000 КМ, пласиран 2021. године, уредно вратила.

Тачно је да је Инвестицоно-развојна банка Републике Српске из средстава фондова којим управља у протеклом периоду подржала емисије обвезница емитента Нискоградња д.о.о. Лакташи. Ријеч је о три емисије обвезница укупне вриједности 11.350.000 КМ, које су емитоване са роком отплате осам и седам и по година по каматној стопи 4,2 %. Све емисије су обезбијеђене адекватним колатералом тј. имовином емитента, те додатно мјеницама положеним од платног агента преко којег се врши плаћање ануитета.“

Очекујемо да тачне информације објавите, као и наше реаговање у цијелости. Такође, очекујемо и ваше јавно извињење.

С поштовањем,

 в.д. директора

др Дражен Врховац

NAPOMENA REDAKCIJE: Tekst je objavljen 2. maja 2022. godine, a ne kako je greškom cms sistema prvobitno bilo ispisano 30.4.2022., što je vidljivo i po vremenu objave na facebook stranici. 

(zurnal.info)