TV Žurnal u Trebinju (VIDEO):Pljačka Termoelektrane Gacko je dokazana, šta sada?
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Pod okupacijom

TV Žurnal u Trebinju (VIDEO): Pljačka Termoelektrane Gacko je dokazana, šta sada?

Nakon Srebrenice, Tuzle i Zenice prikazivanje dokumentarnih filmova TV Žurnala nastavljeno je u Trebinju gdje je prikazan film „Terma“. Film govori o sumnjivom poslovanju rudnika i termoelektrane Gacko, ali i o povezanosti čitavog slučaja sa vilom Milorada Dodika u Srbiji

Pljačka Termoelektrane Gacko je dokazana, šta sada?

Na djelu je kriminal i potkradanje, politički vrh i politički instruirano rukovodstvo ne čine ništa da spriječe zatvaranje Termoelektrane i rudnika Gacko a Vlast savršeno zna kako iskoristiti resurse za sopstvenu korist, zaključci su javne rasprave održane nakon projekcije filma "Terma" u Trebinju.

Film o poslovanju Rudnika i termoelektrane Gacko "Terma" prikazan je premijerno u Trebinju u utorak 6. decembra.

Predsjednik Sindikata termoelektrane Željko Tepavčević rekao je da bi se o Termoelektrani moglo snimiti i nekoliko sati filma i da se svi zovu Afera, ali niko ne želi da istražuje i rješava slučajeve.

- Čudno je da tako jedan moćan privredni gigant ipak opstaje iako ga potkradaju sa svih strana - rekao je Topavčević tokom javne rasprave.

Suvlasnik jedne firme iz Trebinja je rekao da je njegova firma bila učesnik mnogih tendera u Termoelektrani.

- Uvijek drugi nikad prvi - objašnjava on slučaj svoje firme i dodaje da je "mnogo sistema na koji mogu eliminisati firmu iz tendera": Jedan od njih je taj da vi proizvod koji se traži morate ponuditi po realnoj cijeni,a oni taj proizvod nude ispod cijene i automatski ste eliminirani.

Nakon projekcije filma prisutni su imali mnogo komentara i pitanja za koautore filma Amarilda Gutića, Slobodana Golubovića i Milanku Kovačević. U nastavku pogledajte video sa najzanimljivijim detaljima sa projekcije.

(zurnal.info)