SNSD objavio teoriju zavjere:Pravda za Davida je projekt stranih obavještajaca koji ruše Republiku Srpsku
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Pod okupacijom

SNSD objavio teoriju zavjere: Pravda za Davida je projekt stranih obavještajaca koji ruše Republiku Srpsku

SNSD Teslić na svojoj zvaničnoj facebook stranici objavili su teoriju zavjere Andreja Fajgelja koji tvrdi da je pokret Pravda za Davida pokušaj rušenja vlasti u Republici Srpskoj

Pravda za Davida je projekt stranih obavještajaca koji ruše Republiku Srpsku

SNSD Teslić je 23. maja na svom Facebook profilu objavio status pod nazivom „Horsko cmizdrenje kao okupatorsko oružje“, odnosno prenijeli su blog Andreja Fajgelja iz Srbije, u kojem on, između ostalog, navodi da će „horsko cmizdrenje dotući Republiku Srpsku“. 

Djelujući po matrici SNSD analitičara, otkako je eskalirao slučaj smrti Davida Dragičevića, Fajgelj je napisao da pokret „Pravda za Davida“ dolazi iz „atlanske kuhinja“ i treba da posluži „obojenoj revoluciji koja za posledicu može da ima ukidanje Republike Srpske“. 

TEORIJA OBOJENE ZAVJERE

„Čak i ako smrt Davida Dragičevića nije nesrećni slučaj, već je "silovan i ubijen", ako policija i patolozi lažu, i ako zaista iza svega postoji velika zavera, prvi osumnjičeni opet ostaju oni kojima ta smrt koristi za pokretanje obojene revolucije. Njih sumnjiči osnovno rimsko istražno načelo Cui bono - u čiju korist. U tom slučaju, oni bi imali saučesnike na ključnim pozicijama, kako u pokretu "Pravda za Davida", tako i u vlastima Srpske. Kao što je to bio slučaj u Srebrenici 1995, ili u Beogradu 5. oktobra 2000.“, napisao je Fajgelj pokušavajući odgovornost za smrt mladića prebaciti na nevidljive strane službe koje „obojenom revolucijom“ žele da obore vlast u Republici Srpskoj. 

Posebno je interesantno to što je SNSD Teslić na svojoj Facebook stranci objavio tekst Fejgelja, koji je u Srbiji hapšen zbog napada na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik neprekidno ističe svoje prijateljstvo s Vučićem, kojeg naziva najvećim zaštitnikom Republike Srpske. 

Andrej Fajgelj je bivši visoki funkcioner Treće Srbije, koji je jedno vrijeme bio direktor Kulturnog centra Novog Sada. 

Fajgelj je 2015. godine bio uhapšen zbog snimka objavljenog na youtubeu koji je naslovio Vučić i NATO: „Poslužio hleb i so ubicama Srbije“. U svom videu obraćanju, Fajgelj je naveo da je Vučić, u to vrijeme premijer, u kontinuitetu ponižavao Srbiju i srpski narod tokom briselskih pregovora u to vrijeme, a posebno „tokom posjete generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, gdje je premijer Srbije dočekao predstavnika zločinačkog NATO pakta hljebom i solju i počasnom gardom“. 

Nakon što je post, kojim su uvrijedili sve one koji traže istinu i pravdu za Davida, u vrlo kratkom vremenu izazvao brojne kritike javnosti, SNSD Teslić je sa svog FB prifila obrisao taj status, a sutradan su objavili „izvinjenje zbog prenesenog teksta“. 

„Tekst Andreja Fajgelja koji smo prenijeli juče, 23.05. (srijeda), ni na koji način ne odražava stav OO SNSD Teslić, nego je nesmotrena samoinicijativna greška pojedinca prema kojem će biti preduzete neophodne mjere. Isti je momentalno uklonjen sa zvanične stranice. Još jednom se izvinjavamo svima koje smo povrijedili i u potpunosti saosjećamo s porodicom“, objavljeno je na FB stranici SNSD Teslić. 

Status „Horsko cmizdrenje kao okupatorsko oružje“ nije obrisan sa Twitter profila SNSD Teslić. 

IZNUĐENO IZVINJENJE

Potpuno je jasno da je „izvinjenje“ SNSD Teslić iznuđeno, pošto su procijenili da im je objavljivanje Fejgeljevog teksta nanijelo mnogo više štete, nego što je doprinijelo da do javnosti dopre njihova tvrdnja o zavjeri protiv RS. 

Teško je povjerovati da je objavljivanje Fejgeljevog teksta na oficijelnoj stranici OO SNSD Teslić „nesmotrena samoinicijativna greška pojedinca“, s obzirom na to da u toj stranci postoji jasno definisana hijerarhija koja ne dopušta „iskakanja“ pojedinaca bez odobrenja viših partijskih struktura. 

Na čelu Teslićkog SNSD je Dragan Bogdanić, ministar zdravlja Republike Srpske, i ne postoji ni najmanja mogućnost da je tamo neki administrator njihove FB stranice mogao objaviti Fejgeljev a tekst da za to nije dobio Bogdanićevo odobrenje. Zato, nema sumnje da je Fejgeljeva teza, plasirana na jednoj od zvaničnih stranica SNSD-a, dio projekta koji je osmislio režim kako bi prikrio nerad institucija, ali i umiješanost pojedinaca iz sistema vlasti u zataškavanju ubistva Davida Dragičevića.

Nerazjašnjena smrt Davida Dragičevića jasno je podijelila javnost u Republici Srpskoj  - na ljude koji traže da se otkrije istina o stradanju mladića i one druge, kod kojih ništa ne može izazvati empatiju. Tim drugima jedino je bitno da oni i njihovi pretpostavljeni ostanu na pozicijama vlasti. Ti drugi nisu shvatili istinu da moć ne predstavlja moć nad drugima, već moć nad sobom. Kad izgubiš moć nad sobom i počneš da povlačiš loše i očajničke poteze kako bi sadržao moć nad drugima, uticaj onih koji smatraju da posjeduju moć rapidno pada. I izaziva kontraefekat, kao što je to bilo i u slučaju objavljivanja Fejgeljevog teksta na FB stranici SNSD Teslić. Njime su malo koga ubijedili u istinitost Fejgeljevih teza, ali su mnoge uvjerili da u vladajućoj stranci u RS obitavaju neljudi. 

(zurnal.info)