EDO I MAJKA:Priručni Djed Mraz Sebije Izetbegović

Pod okupacijom

EDO I MAJKA: Priručni Djed Mraz Sebije Izetbegović

Uz podršku Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica ministar Ramić podijelio je paketiće koje je privatno kupila Sebija Izetbegović

Priručni Djed Mraz Sebije Izetbegović

Po nalogu prve dame u Bošnjaka Sebije Izetbegović, federalni ministar Edin Ramić podijelio je paketiće bošnjačkoj djeci u Konjević Polju. Savjetnik ministra potvrdio nam je da je paketiće kupila gospođa Izetbegović. Kako kaže, ministar je išao na otvaranje puta u Srebrenicu, pa je usput djeci podijelio te poklone. 

Mediji su obaviješteni drugačije. Ništa nije bilo slučajno, ništa nije učinjeno usput, nego je paketiće podijelilo Ministarstvo.

Dakle, ministar Ramić nije bio priručni Djed Mraz gospođe Izetbegović, nego je nastupao kao ministar, uz podršku Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Novogodišnji paketići i ovaj događaj su znak pažnje koji ovim mališanima pokazuje da neko uvijek misli i vodi računa o njima. Dodjela je realizovana zahvaljujući neizmernoj podršci ministarstva i direktorice KCUS Sarajevo, gospođe Izetbegović” obavijestili su nas stranački mediji.

Zahvaljujući Sebiji Izetbegović bošnjačka djeca dobila su nove školske ruksake. Možda dogodine od ministra Ramića dobiju novu školu i pravo da izučavaju bosanski jezik.

A kako stranka i ministar Ramić vode račune o realnim potrebama djece u Podrinju pokazuje činjenica da umjesto u školu, idu u edukativni centar, a po ocjene i đačke knjižice svake godine putuju u Sarajevo. 

Naime, iz Konjević Polja djeca idu u Sarajevo, da im se priznaju ocjene iz edukativnog centra. Tamo borave pet dana o trošku ministarstva. Kao nagradu dobiju porciju ćevapa, Udžbenik bosanskog jezika i đačke knjižice. Pa se sretni vrate, o trošku ministarstva, u Podrinje.

Nije ovo prvi put da ministar Ramić koristi instituciju u kojoj radi ali i djecu u vlastite političke svrhe. Prije dva mjeseca na svom fejsbuk profilu objavio je fotografije učenika iz Janje.

Nakon što je, svjestan njihovih realnih potreba, otvorio novoizgrađeno igralište ispred Doma kulture u Janji, te rekonstruisano igralište ispred Osnovne škole „Meša Selimović“ na fejsbuku je objavio fotografije djece koja su, navodno, njemu u čast po školskim zidovima, navodno samostalno, ispisala poruke zahvale.

(zurnal.info)