Dogodilo se na današnji dan:Realnost je surova, sretan vam Dan svih luda!
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Pod okupacijom

Dogodilo se na današnji dan: Realnost je surova, sretan vam Dan svih luda!

Realnost u BiH je surova. Jedini odmor od svega je masaža u Upravi za indirektno oporezivanje BiH. Sve ostalo je gruba šala

Realnost je surova, sretan vam Dan svih luda!

Danas je jedan od najuspješnijih dana za Bosnu i Hercegovinu.

Članovi Predsjedništva BiH zaboravili su sukobe i spremni su na kompromise za napredak države. Hrvatski narodni sabor na čelu sa Draganom Čovićem odustao je od ideje federalizacije Federacije i trećeg entiteta. 

Milorad Dodik izvinio se zbog provedenog referenduma o danu RS-a i priznao genocid u Srebrenici. 

Premijerka RS Željka Cvijanović se preselila u Ameriku, a predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić kao posebno bitno istakao poštivanje odluka Ustavnog suda i postrojio pripadnike oružanih snaga ispred svog stana u Banja Luci.

Lideri Bošnjaka Bakir Izetbegović i Fahrudin Radončić 10. put, ali ovaj put najiskrenije kažu da je koalicija stabilna i zaboravljaju međusobne sukobe. 

Građani Mostara vesele se izlasku na izbore.

Entiteti Federacija i RS vratili su sve dugove, MMF odlazi iz BiH.

Plate i penzije povećane su za pet posto, a plan o 100 hiljada novih radnih mjesta na korak je do ostvarenja. 

Svečano je otvoreno 100 novih kilometara na autoputu 5c, a posebno je istaknuta činjenica da je sve uređeno bez nameta građanima, poput akciza na gorivo.

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu na osnovu iskaza bivšeg direktora UIO Kemala Čauševića protiv svih prozvanih političara iz njegovog iskaza. Glasnogovornik Boris Grubešić novinarima je dao konkretne odgovore na njihove upite. 

Pronađeni su izgubljeni dokumenti iz predmeta Dragan Čović. 

Tužitelj Božo Mihajlović priznao je da je iz jednog od predmeta Tužiteljstva posudio 55 hiljada maraka, a Oleg Čavka kupio je novi mobitel. Podignuta je optužnica za slučaj “Papci” u RS-u. 

Članica VSTV-a Ružica Jukić državnom ministru Draganu Mektiću kupila je bonton, a on njoj dodatno vrijeme za provođenje istraga.

Direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač poslije “kratkog” mandata otišao je u penziju. Pronađeni su izgubljeni dokumenti i završena istraga u slučaju Jozo Leutar.

DF i SDP izdali su zajedničko saopštenje za javnost u kojem navode da je Željko Komšić prodao skije, a Nermin Nikšić vratio novac od poplava.

Amir Zukić razriješen je sa mjesta generalnog sekretara Zavoda za zapošljavanje, a potpredsjednik SDA Asim Sarajlić zatvorio je trgovinu uticajem. 

U Elektroprivredi BiH  na konkursu je zaposlen najbolji kandidat, koji nema stranačku pripadnost.

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković sinoć oko jedan sat iza ponoći napio se vode i tweet-ovao da su u Sarajevu riješeni problemi pasa lutalica, vraćeni dugovi GRAS-a. Na telefon je uspio dobiti javno preduzeće Vodovod i kanalizaciju te je sam sebi poklonio čokoladu.

Klinički centar Sarajevo na čelu sa Sebijom Izetbegović od 100 miliona maraka duga, vratio je 150. Pacijenti su prezadovoljni jer ne moraju sami kupovati lijekove, anestetike, reagense, rukavice... Broj uposlenih stručnih ljekara je u porastu.

Državni i entitetski poslanici odrekli su se paušala, naknada i dnevnica za službena putovanja.  Na dnevnim redovima sjednica očekuje se smanjenje njihovih plata.

Formiran je Upravni odbor naše kuće, javlja FTV. Naplata pretplate Javnih servisa popela se na nevjerovatnih 99 posto. Digitalizacija je završena. 

Kako saznaje Klix, a potvrđeno je za N1 - Fahrudin Radončić izgubio je naklonost Dnevnog Avaza, a ministar federalne policije promjenio je stav i postao faktor. Više detalja u Dnevniku D FTV-a, a zvaničan stav saznat ćete u Slobodnoj Bosni.

Sretan Vam prvi April! Zvanično u Europi poznat kao "dan svih luda".

Realnost je ipak surova. Jedini odmor od svega možda je masaža u Upravi za indirektno oporezivanje BiH. 

(zurnal.info)