Pred Dan rudara:Rudar Šefik Šišić nije samoubica, on je ubijen!
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Istraga

Pred Dan rudara: Rudar Šefik Šišić nije samoubica, on je ubijen!

Za Dan rudara, 21. decembra iz zeničkog rudnika su najavili organizovanje svečanog ispraćaja ove godine penzionisanih rudara, koji su to samo na papiru, jer penzije još nisu dobili. Na prozivci toga dana neće biti rudara Šefika Šišića. Njega su drugovi komorati ispratili danas, na vječni počinak

Rudar Šefik Šišić nije samoubica, on je ubijen!

Rudar zeničkog rudnika Šefik Šišić počinio je 17. decembra samoubistvo.

Rudar Šefik Šišić uzalud je od maja mjeseca čekao svoju rudarsku penziju. On i još 44 rudara uzalud su i molili i protestvovali.

Posljednju nadu rudar Šefik Šišić imao je nakon protesta ispred zgrade federalne vlade u Sarajevu. Obećali su uplatu doprinosa i prvu penziju u novoj godini.

Rudaru Šefiku Šišiću rečeno je potom da njegovog imena nema na spisku onih kojima će biti uvezan staž. Na spisku su oni kojima pola godine nije ništa uplaćeno. Njemu je uplaćen dio, ali nedovoljno da dobije penziju.

Za Dan rudara, 21. decembra iz zeničkog rudnika su najavili organizovanje svečanog ispraćaja ove godine penzionisanih rudara, koji su to samo na papiru, jer penzije još nisu dobili.

Na prozivci toga dana neće biti rudara Šefika Šišića. Njega su drugovi komorati ispratili danas, na vječni počinak. Supruzi i dvoje djece ostavio je oproštajno pismo.

Rudar Šefik Šišić šest je mjeseci molio da mu uplate radni staž kako bi mogao biti penzionisan.

Rudaru Šefiku Šišići nije ispunjeno obećanje da će biti na spisku.

Rudar Šefik Šišić ubio se 17 decembra.

Rudar Šefik Šišić nije samoubica, on je ubijen.

(zurnal.info)