PROVALA BIJESA NA VANREDNOJ SJEDNICI MEDICINSKOG FAKULTETA :Sebija Izetbegović naredila obustavu nastave na fakultetima medicinske grupacije!
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Pod okupacijom

PROVALA BIJESA NA VANREDNOJ SJEDNICI MEDICINSKOG FAKULTETA : Sebija Izetbegović naredila obustavu nastave na fakultetima medicinske grupacije!

Provalu bijesa direktorice KCUS-a izazvalo odbijanje dekana da daju podršku za smjenu rektora UNSA Rifata Škrijelja

Sebija Izetbegović naredila obustavu nastave na fakultetima medicinske grupacije!

Direktorica Kliničkog centra UNSA i predsjednica Vijeća grupacije medicinskih nauka Sebija Izetbegović naložila je da se do daljnjeg, a po hitnom postupku, obustavi nastava na svim ciklusima studija i svim fakultetima Grupacije medicinskih nauka UNSA! Ukoliko se ne ispoštuje njen zahtjev zatražit će obustavu na svim fakultetima na kojima predaju nastavnici Medicine!


Prema dobro obaviještenim izvorima Žurnala, ovu provalu bijesa kod direktorice Izetbegović izazvala je činjenica da nije uspjela skupiti potpise za smjenu rektora UNSA Rifata Škrijelja. U svojim nastojanjima da osigura podršku za smjenu čelnoj osobi jednog sarajevskog fakulteta zaprijetila je kako njeno dijete neće završiti Medicinski fakultet koji pohađa u Sarajevu. Prijetnje ovaj put nisu upalile pa podršku nije dobila ni od drugih dekana.

Navodni motiv za obustavu nastave direktorica Izetbegović pronašla je u tome što materijal Medicinskog fakulteta nije uvršten na sjednicu Vijeća grupacije medicinskih nauka. Sjednica je trebala biti prolongirana, a zatim je održana, ali bez njenog znanja. A to se - ne oprašta.

Vijeće Medicinskog fakulteta stoga je donijelo odluku o obustavi nastave, a ukoliko se ovaj materijal ne nađe na sjednici Senata UNSA zakazanoj za 30.10. istom odlukom bit će obuhvaćeni i ostali fakulteti na kojima predaje kadar medicine/KCUS-a, barem kada su u pitanju njihovi predmeti. 

Ova odluka donesena je na vanrednoj sjednici sazvanoj i održanoj u četvrtak 24. oktobra. Na istoj sjednici glavnu riječ imale su Sebija Izetbegović i Enra Suljić,  a u svojim govorima mnogo "pažnje" posvetile su Kantonalnoj vladi, rektoru Škrijelju i utrošku osam miliona KM.
(zurnal.info)