Sportsko rekreativni centar Ilidža:Srđan Lazić imenovan za direktora iako je osuđivan za proizvodnju i promet droge
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Istraga

Sportsko rekreativni centar Ilidža: Srđan Lazić imenovan za direktora iako je osuđivan za proizvodnju i promet droge

Lazić je u novembru 2019. priznao krivicu za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, te je osuđen na novčanu kaznu. U sukob sa zakonom je došao i 2018. godine i to zbog izborne krađe, ali je taj postupak obustavljen. Lideru DNS-a Nenadu Nešiću nije jasno zbog čega se bavimo bezazlenim Lazićem umjesto aferama Bisere Turković i ljudima koji su dovodili mudžahedine koji su odsjecali srpske glave.

Srđan Lazić imenovan za direktora iako je osuđivan za proizvodnju i promet droge
Srđan Lazić

 

Kadar Demokratskog narodnog saveza (DNS-a) Srđan Lazić odnedavno je vršilac dužnosti direktora Javne ustanove Sportsko- rekreativni centar Istočna Ilidža, koja je formirana početkom prošle godine. I to ne bi bilo ništa čudno da se ne radi o osobi koja je dva puta dolazila u sukob sa zakonom, a jednom osuđivana.

 

Srđan Lazić

 

Lazić je sa još jednom osobom hapšen u oktobru 2016. godine zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. U pritvoru je proveo mjesec, a optužnica je protiv njih podignuta 3. jula 2019.

Iz Okružnog tužilaštva u Trebinju, kojem je delegiran ovaj predmet, potvrdili su da je Lazić sklopio sporazum o priznanju krivice kojim je pristao na novčanu kaznu od 4.500 KM. Okružni sud u Trebinju je na sjednici 18. novembra 2019. prihvatio sporazum, te novčanu kaznu smanjio na 3.000 KM zbog mjesec dana koje je proveo u pritvoru. Dan pritvora je izjednačen iznosom od 50 KM. 

U sukob sa zakonom Lazić ponovo dolazi 2018., ali ovaj put zbog izborne krađe, o čemu je Žurnal pisao.

Uočen bugarski voz, uhapšen aktivistaIstočna IlidžaUočen bugarski voz, uhapšen aktivista

Prema službenoj zabilješci PS Istočno Novo Sarajevo iz septembra 2018. Lazić i još 13 osoba prijavljeno je zbog krivičnog djela podmićivanje pri izborima ili glasanju. Iz Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu potvrđeno nam je da je tokom 2020. godine donesena naredba o neprovođenju istrage jer nije bilo osnova sumnje.

Oni upućeniji za Lazića kažu da je kum poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Aleksandra Glavaša, koji je desna ruka lidera DNS-a Nenada Nešića. O obojici smo objavili seriju tekstova.

Sabrana nedjela sadašnjeg opozicionara, bivšeg Dodikovog direktoraBanjalučki tužioci ne vide očiti kriminal Nenada Nešića Sabrana nedjela sadašnjeg opozicionara, bivšeg Dodikovog direktora

Nešić je za Žurnal kazao da mu nije poznato da je Lazić osuđivan, jer od Trebinja do Novog Grada ima na hiljade članova DNS-a i nemoguće je da svima njima zna biografije. Potom je dodao da ova presuda Laziću „ne uskraćuje poslovnu sposobnost“: „Ne razumijem ja vas, pa zar čovjek koji je osuđivan nema pravo da se ispravi i gdje to piše u zakonu da on ne može obavljati jednu ovakvu funkciju“.

Upitao nas je Nešić zbog čega ne pišemo o aferama Bisere Turković ili zašto se ne bavimo s ljudima koji su dovodili mudžahedina i odsjecali srpske glave: „To je mnogo gore. Manite se Lazića koji je bezazlen i benigan“. 

(zurnal.info)