Policija u službi predsjednika:Stanivuković napadnut pa kažnjen sa 2.000 KM!
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Pod okupacijom

Policija u službi predsjednika: Stanivuković napadnut pa kažnjen sa 2.000 KM!

Stanivukoviću je Dodik iz ruku izbio telefon kojim je snimao događaj, a onda su ga njegove stranačke pristalice i razbile. Iako joj proteklih mjeseci brzina nije vrlina, policija je ekspresno obavila posao i kaznila žrtve a ne napadače

Stanivuković napadnut pa kažnjen sa 2.000 KM!

.“Dobio sam tri prekršajna naloga u vrijednosti od 2.000 KM, zato što sam napadnut, izudaran i priveden. Rekao sam da ću sve što oni svečano otvore, svečano otvarati i ja. Ivan Begić, Bojana Dajanović i ja donijeli smo tri kamenčića da položimo ‘kamen temeljac’ za izgradnju mosta u Čelincu. Razumijete li simboliku? Pa nismo mi divljaci. Nismo došli nikoga da napadamo. Nikakvih torbi ni kamenja nije bilo”. 

Odbornik PDP u banjalučkom gradskom parlamentu Draško Stanivuković kazao je ovo u izjavi za Žurnal nakon što ga je u Čelincu danas fizički napao predsjednik RS i lider SNSD Milorad Dodik, a onda i njegovo obezbjeđenje. Stanivukoviću je Dodik, prilikom polaganja kamena temeljca za izgradnju novog mosta na Vrbanji, iz ruku izbio telefon kojim je snimao događaj, a onda su ga njegove stranačke pristalice i razbile. Iako joj proteklih mjeseci brzina nije vrlina, policija je ekspresno obavila posao i kaznila žrtve ali ne i napadače.

UNIŠTAVANJE DOKAZA

“Razbijen mi je telefon jer su htjeli da unište dokaz šta se desilo. Dodik me udario, opsovao, a policija meni zavrće ruku, privodi me. To je sramotno. Okupljeni su uzvikivali ‘sad smrada’, ‘sad ga’. Toliku dozu mržnje nikada nisam vidio”, priča Stanivuković. 

Nakon napada, napadnuti odbornik ističe da nije mogao da se obrati policiji, već je u pomoć pozvao ekipu BN televizije. Ivan Begić, koji je također priveden, u policijskoj stanici je zadržan više od tri časa. 

“Snimao sam aktiviste SNSD-a koji su razbijali telefon. Pitam policiju da mi pomogne, a oni me privode. Ovo je strašno”, kazao je Begić. 

Nakon incidenta vidno nervozni predsjednik organizovao je brifing na kojem je rekao da je sve pripremljeno u režiji opozicije te da su na događaju “podmetnuta djeca sa torbama punih kamenja“.

"Nije se desio nikakav incident. Niko nikoga ovdje nije udario. Neki su poslali djecu da donesu kamenje i ometaju skup u Čelincu", rekao je Dodik.

Iako je Dodik pozvao na fer i poštenu izbornu kampanju, Željka Cvijanović, kandidat za predsjednika RS ispred SNSD, nije propustila priliku da istakne kako je „očito riječ o posljednjoj fazi truljenja opozicionog bloka koji je truo".

„Ivanićevi i Govedaričini ulični aktivisti skupljaju kamenje da bi napadali predsjednika Republike i predsjednicu Vlade. Pa, kakva je to politička ponuda, koliko nisko su u stanju da se srozaju", upitala je premijerka, koja se tokom incidenta prema tvrdnja svjedoka, smijala.

UHODANO PRAVILO

Mladen Ivanić, srpski član Predsjedništva BiH i ponovni kandidat Saveza za pobjedu za tu poziciju, kazao je da će stati uz Stanivukovića te da od Dodika, u najmanju ruku, očekuje izvinjenje. 

U Savezu za pobjedu ističu da su Dodiku „trebala samo tri dana u predizbornoj kampanji da pokaže nasilničko lice i da nastavi tamo gdje su njegovi poslušnici stali - sa vrijeđanjem i batinanjem neistomišljenika“. 

„Sve se odvija po uhodanom pravilu: udri svakoga ko nema člansku kartu SNSD-a! Ne postoji nikakvo opravdanje za ovakav napad, a u Savezu za pobjedu osuđujemo pokušaj Radio-televizije Republike Srpske da objavom ekskluzivne vijesti u kojoj je nasilnik žrtva, a žrtva nasilnik opravda ovakvo ponašanje. Svako pravdanje Dodikovog nasilništva je nerazumno i uvredljivo“, saopšteno je iz SzP.

Pogledajte snimak napada:

(zurnal.info)