:STRANKA PENZIONERA: Osuda pozajmice za isplatu penzija iz sredstava za pomoć poplavljenima
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Novosti

STRANKA PENZIONERA: Osuda pozajmice za isplatu penzija iz sredstava za pomoć poplavljenima

Iz ove stranke ocjenjuju da je to, ukoliko je takva informacija tačna, "sramotan i kriminogen čin Vlade FBiH da na takav način izvršava svoju obavezu prema PIO/MIO i penzionerima/umirovljenicima"

STRANKA PENZIONERA: Osuda pozajmice za isplatu penzija iz sredstava za pomoć poplavljenima

Stranka penzionera/umirovljenika BiH na sjednici Predsjedništva stranke najoštrije je osudila informaciju da je iz sredstava za pomoć poplavljenima izdvojen 21 milion KM pozajmice za isplatu penzija/mirovina.

Iz ove stranke ocjenjuju da je to, ukoliko je takva informacija tačna, "sramotan i kriminogen čin Vlade FBiH da na takav način izvršava svoju obavezu prema PIO/MIO i penzionerima/umirovljenicima". 

Stranka penzionera naglašava da penzionerima/umirovljenicima ne treba milostinja, posebno ne iz sredstava namijenjenih za poplavljene. 

- Mi samo želimo ono što smo zaradili tokom našeg radnog vijeka. Ne želimo da budemo instrumentalizirani u nemoralnim pokušajima vladajućih stranaka da zloupotrebom sredstava za ugrožene poplavama osiguraju za sebe što veću naklonost penzionera na predstojećim izborima - ističe se u saopćenju ove stranke. 

Zaključuje se da Vlada FBiH i njeni nalogodavci trebaju konačno prestati ponižavati penzionere koji su svojim radom zaradili mirovine, zbog čega im ne treba ničija milostinja.

(Fena)