Pogledajte video potkivanja:Ti ćeš meni sve dostaviti pa ću ja vidjeti sa Dalidom!

Istražujemo

Pogledajte video potkivanja: Ti ćeš meni sve dostaviti pa ću ja vidjeti sa Dalidom!

Pogledajte video razgovora između Milana Tegeltije i Nermina Aleševića i predaju novca inspektoru SIPA-e. Inspektor Pandža rekao da mu je određena najnezahvalnija uloga

Ti ćeš meni sve dostaviti pa ću ja vidjeti sa Dalidom!

Milan Tegeltija  je pristao da mu čovjek kojeg je vidio dvaput u životu dovede čovjeka kojeg nikad nije vidio u životu da pričaju o pojedinačnom krivičnom predmetu o kojem članovi VSTV-a ne smiju pričati. 

To je, otprilike, sažetak izjava koje je proteklih dana davao predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća.

Dokument VSTV-a broj: 01-50-93-14/2015 od 9. februara 2015. godine, naslovljen kao "demanti Slobodnoj Bosni", dokazuje da članovi Visokog sudskog i tužilačkog vijeća NE SMIJU baviti pojedinačnim predmetima. 

"Predsjednik Tegeltija je u više navrata jasno istakao da VSTV BiH nema mandat da se bavi pojedinačnim predmetima, pa tako navodi: principijelno moram da kažem da ukoliko bilo koje pitanje dotiče bilo koje pojedinačne predmete u pravosuđu, Visoki sudski i tužilački savjet ne može tim da se bavi. To nije njegov posao. Mi u VSTV ne možemo da se bavimo pojedinačnim predmetima. Ja kao predsjednik VSTV-a niti bilo ko u VSTV ne može da razmatra da li je nekakav sudija ili tužilac pogriješio u određenom predmetu. To nije ono što mi radimo", navedeno je u aktu kojeg je potpisao Milan Tegeltija, među korumpiranim inspektorima SIPA-e poznatiji kao Mića. 

"Mića, ono što smo pričali, drug", reći će inspektor Marko Pandža nakon što je za Tegeltijin sto, po prethodnom dogovoru sa predsjednikom VSTV-a, doveo Nermina Aleševića, da popričau o pojedinačnom predmetu o kojem članovi VSTV-a - ne mogu razgovarati.

"Nermine, sjedi", kazat će Tegeltija, a onda će upitati Aleševića šta ima kod Dalide.

Pola sata kasnije, nakon što je Tegeltija upoznat o pojedinačnom predmetu i nakon što je dao upute Aleševiću da Marku iz SIPA-e proslijedi broj pojedinačnog predmeta o kojem članovi VSTV-a ne smiju da govore,  Mića je kazao: "Ti ćeš meni sve to dostaviti, pa ću ja vidjeti s Dalidom". Onda je šef bh. pravosuđa izašao iz kafane u kojoj su ostali biznismen Alešević i posrednik Pandža.

"Slušaj druže, moja je uloga ovdje najnezahvalnija", kazat će Pandža prije nego će započeti proces potkivanja.

Alešević je izbrojao do dvadeset, predao dvije hiljade maraka inspektoru Pandži, a ovaj je obećao da će, po dogovoru, prebaciti njemu, tj. Mići. I, da, bila je to treća rata u nizu.

"On će to završiti", kazao je Pandža.

 

(zurnal.info)