Afera:TV ŽURNAL PRIKAZUJE: Pogledajte film "Operacija Boska"
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

AFERA

TV ŽURNAL PRIKAZUJE: Pogledajte film "Operacija Boska"

Za "Aferu" govore ekonomista Zoran Pavlović, Siniša Vukelić, urednik portala Capital.ba, Ivana Korajlić iz TI BiH, narodni poslanici Vukota Govedarica i Branislav Borenović, Jugoslav Jovičić, kojeg su vlasti optužile da je otuđio ugovor o privatizaciji "Boske", i drugi

TRLLVuXg3ws

TV Žurnal u serijalu "Afera" objavljuje dokumentarni film "Operacija Boska". Istražili smo privatizaciju jedne od najvećih Robnih kuća u Bosni i Hercegovini i otkrili da "Boska", po svemu sudeći, nije ni privatizovana.

Dokazali smo da navodni kupac, beogradski Konzorcijum "Delta-Zekstra", nije uložio ni marke u "Bosku" niti je ispoštovao ostale odredbe privatizacionog ugovora.

Istovremeno, ka Beogradu su se odlili milioni maraka izvučeni iz Investiciono-razvojne banke RS i poslovanja "Boske".

Vlasti RS nisu učinile ništa da to spriječe. Naprotiv, godinama od javnosti kriju privatizacioni ugovor, da bi sada tvrdili da je taj dokument ukraden iz Vlade Republike Srpske.

"Afera" objavljuje "nestali" ugovor o privatizaciji RK "Boska", kao i brojne druge dokumente koji svjedoče o prevarama u vezi sa poslovanjem ove firme.

Za "Aferu" govore ekonomista Zoran Pavlović, Siniša Vukelić, urednik portala Capital.ba, Ivana Korajlić iz TI BiH, narodni poslanici Vukota Govedarica i Branislav Borenović, Jugoslav Jovičić, kojeg su vlasti optužile da je otuđio ugovor o privatizaciji "Boske", i drugi.

(zurnal.info)