Još jedan napad na neistomišljenike (foto):U Banjaluci pretučen novinar Vladimir Kovačević!

Pod okupacijom

Još jedan napad na neistomišljenike (foto): U Banjaluci pretučen novinar Vladimir Kovačević!

Kovačević je brutalno pretučen šipkama ispred zgrade u kojoj stanuje u naselju Obilićevo. Napad se dogodio samo 15 dana nakon što je u Šekovićima napadnut aktivista „Restarta“ Stefan Blagić.

U Banjaluci pretučen novinar Vladimir Kovačević!

Sloboda govora i novinari neistomišljenici režima u Republici Srpskoj su na meti dežurnih batinaša. Novinar BN televizije i portala Gerila.info Vladimir Kovačević večeras je brutalno pretučen ispred stana u kojem živi u banjalučkom naselju Obilićevo. 

Napad se dogodio kada se vraćao s posla, a iz mraka su, kako je naveo, istrčala dvojica muškaraca sa kapuljačama na glavama i počela da ga tuku. 

„Prije 20 minuta su me, dok sam se vraćao s posla, dva momka zaskočila i namlatila šipkama na razvlačenje", objavio je Kovačević na svom twitter profilu oko 21 čas. 


Urednik portala Gerila.info Đorđe Vujatović kazao je za Žurnal da je Kovačević trenutno na hirurgiji gdje ljekari pokušavaju da mu saniraju rane na glavi. O detaljima i počiniocima napada nije mogao da govori. Na svom Facebook profilu, uz Kovačevićevu fotografiju iz bolničke sobe, napisao je: “Ovako izgleda sloboda govora“. 

Napadi na neistomišljenike sve češći

Novinar Vladimir Kovačević teško je pretučen samo 15 dana nakon što je simpatizer SNSD-a iz Šekovića Darko Zekić pretukao aktivistu „Restarta“ Stefana Blagića. 

„Je*** te 'Pravda za Davida'... Ti i tvoj Restart... Dovedi kamere da te pred njima prebijem...“, tako je ostvario prijetnje od prije dva mjeseca javno upućene na društvenoj mreži Facebook. 

Blagić je završio sa povredama glave i ruke, policija obavila uviđaj, ali Zekić nije priveden. Po svemu sudeći, slijedi mu samo prekršajni nalog.  

U Policijskoj stanici Šekovići za Žurnal je tada potvrđeno da je Blagić napadnut te da čekaju nalaz ljekara tamošnjeg Doma zdravlja. Međutim, navode i da batinaš nije priveden, jer „nije bilo zakonskog osnova“.

„Nakon što dobijemo ljekarski nalaz, a ako ne bude elemenata za krivično gonjenje, biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Sinoć nije bilo elemenata za privođenje. Zekićevim prijetnjama bavili smo se prije dva mjeseca kada su one Blagiću i upućene“, kazali su u policiji.

Na pitanje kako se policija bavila prijetnjama i da li je Zekić zbog njih privođen, odgovora nije bilo.

„Podnesena je prijava. Radilo se na tome, ali ne možemo da vam kažemo šta je konkretno urađeno“, zaključuju.

O ovom slučaju nadležni se više nisu oglašavali. 

(zurnal.info)