Najava i program:U četvrtak godišnja skupština Antikorupcijske mreže u BiH
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Novosti

U četvrtak godišnja skupština Antikorupcijske mreže u BiH

ACCOUNT će ovom prilikom podijeliti zahvalnice za pomoć u borvi protiv korupcije. U prilogu pogledajte cijeli program Skupštine

U četvrtak godišnja skupština Antikorupcijske mreže u BiH
Osnivačka Skupština ACCOUNT-a; FOTO: zurnal.info

Antikorupcijska mreža u Bosni i Hercegovini ACCOUNT održava u četvrtak 12. decembra 2013. godine svoju godišnju Skupštinu u Plavoj sali Parlamenta BiH. Skupština počinje u 11 sati a od 12:30 je predviđen razgovor sa novinarima.

Skupštinu organiziraju Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH, Udruženje Centar za razvoj medija i analize (CRMA) i Udruženje INFOHOUSE.

Na Skupštini će biti predstavljen izvještaj o prvoj godini djelovanja Mreže ACCOUNT, izvještaj Odbora Mreže i prijedlozi za nove članove Odbora, izvještaj o radu Sektorskih radnih grupa, prijedlozi za odabir novih predsjedavajućih.

Prisutnima će se također obratiti David Barth, direktor misije USAID-a u BiH, koji će zajedno sa Eldinom Karićem, direktorom projekta ACCOUNT, dodijeliti zahvalnice za saradnju sa nevladinim sektorom u borbi protiv korupcije. Također, na Skupštini će biti predstavljene nove inicijative u okviru Strategije za borbu protiv korupcije ispred predstavnika Vlade RS-a i Vlade FBiH.

Antikorupcijska mreža u BiH - ACCOUNT okuplja 119 članica (institucije, nevladine organizacije i mediji). Mreža ACCOUNT kreirana je kako bi svojim zagovaračkim i konkretnim akcijama kreirala i pritisak na bh. vlasti na svim nivoima da ubrzaju antikorupcijske reforme, koje su uostalom i obavezujuće za proces evropskih integracija.

ACCOUNT će ovom prilikom podijeliti zahvalnice za pomoć u borvi protiv korupcije. U prilogu pogledajte cijeli program Skupštine.

 

(zurnal.info)