TV ŽURNAL NAJAVLJUJE:U ponedjeljak pogledajte film „Kiseonik, život ili smrt?“

AFERA

TV ŽURNAL NAJAVLJUJE: U ponedjeljak pogledajte film „Kiseonik, život ili smrt?“

Žurnalov fim „Kiseonik, život ili smrt?“ podsjeća na brzo zaboravljenu aferu korištenja industrijskog umjesto medicinskog kiseonika u zdravstvenim ustanovama, prije svega bh. entiteta Republika Srpska. Da bi prikrili sve nezakonitosti odlučili su da usvoje zakon kojim bi sebe retroaktivno amnestirali.

U ponedjeljak pogledajte film „Kiseonik, život ili smrt?“
Kiseonik, život ili smrt?

 

Zataškavanje afere sa korištenjem industrijskog kiseonika za liječenje oboljelih razlog je što je od niza najavljenih ukidanja ingerencija države na području entiteta Republika Srpska, prva na udaru bila Agencija za lijekove Bosne i Hercegovine. Skupština je usvojila Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpska, a enitetska vlada prijedlog zakona kojim će biti  formirana Agencija za lijekove i medicinska sredstva Republike Srpske.

 Ako nije jasno zašto je baš ovaj zakon i ova agencija prva i najveća smetnja u proklamovanim secesionističkim planovima Milorada Dodika, pogledajte u ponedjeljak Žurnalov film „Kiseonik, život ili smrt?“. U filmu o onome što su uradili ili izrekli Milorad Dodik, Radovan Višković, Alen Šeranić, Vlado Đajić i ostali vlastodršci Republike Srpske govore: Aleksandar Zolak, Ramo Rustemović, Saša Borjan, Damjan Vidović, Siniša  Vukelić, Nebojša Vukanović..

 Pogledajte trailer:

(zurnal.info)