ACCOUNT:VIDEO: Pogledajte intervju sa dobitnicima nagrade za najbolje izvještavanje o korupciji
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Interview

VIDEO: Pogledajte intervju sa dobitnicima nagrade za najbolje izvještavanje o korupciji

U intervjuu na dodjeli nagrada Abdagić i Asani razgovarali su sa članom žirija nagrade i novinarom Almirom Panjetom o iskustvima tokom rada na nagrađenim novinarskim istraživanjima

vj-PXwrI7i4

Aladin Abdagić i Mubarek Asani, novinari Centra za istraživačko novinarstvo dobitnici su ACCOUNT novinarske nagrade za izvještavanje o korupciji u 2014. godini u kategorijama najbolji pisani izvještaj i najbolji video prilog.

U nagrađenom tekstu Abdagić je pisao o naglom bogaćenju Farisa Gavrankapetanovića, bivšeg direktora Kliničkog univerzitetskog centra u Sarajevu, i njegove porodice, koji su za desetak godina stekli imovinu vrijednu oko dva miliona konvertibilnih maraka.

Zajedno sa kolegom Mubarekom Asanijem, Abdagić je radio i na dokumentarnom filmu o predmetu Kastel, odnosno o bivšem komesaru policije Unsko-sanskog kantona Rami Brkiću, koji je pred Sudom BiH osuđen na 11 godina za organizovani kriminal, zloupotrebu položaja i korupciju.

U intervjuu na dodjeli nagrada Abdagić i Asani razgovarali su sa članom žirija nagrade i novinarom Almirom Panjetom o iskustvima tokom rada na nagrađenim novinarskim istraživanjima.

Ovogodišnja dodjela ACCOUNT nagrada za novinarsko izvještavanje o korupciji održana je u Mediacentru Sarajevo, u četvrtak, 17. jula.

(ACCOUNT)