ANIS AJDINOVIĆ, DIREKTOR FUZIP:Za kuću sam podigao pozamašan kredit
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Pod okupacijom

ANIS AJDINOVIĆ, DIREKTOR FUZIP: Za kuću sam podigao pozamašan kredit

Na adresu Žurnala stigao je demantij direktora FUZIP-a Anisa Ajdinovića. Demantij objavljujemo u cijelosti, uz odgovor Žurnala

Za kuću sam podigao pozamašan kredit

 

 

image2 (2)

 

image1 (1)

 

 

 

 

 

 

image0 (1)

 

Odgovor na demantij

 

Poštovani g. Ajdinoviću,

S
ve informacije iznesene u tekstu o tome da za objekat u vašem vlasništvu i namjenu za koju je korišten proteklog ljeta - a to je iznajmljivanje - nisu uredno izmirivane zakonom predviđene obaveze dobili smo od zvaničnih institucija, imamo dokumentovane i možemo ih priložiti u tužbama kojima mašete. One nisu iznesene proizvoljno i bez provjera:

- Ministarstva turizma Federacije BiH

- Ministarstva turizma HNK

- Turističke zajednice HNK

- Poreske uprave Federacije BiH

- Ministarstva obrazovanja KS-a.

Kada je riječ o vrtiću vaše supruge, čiji smo identitet kao i naziv vrtića svjesno izostavili u prethodnom tekstu zbog zaštite vaše porodice, možemo vas uputiti na još jedan zvanični dokument, a to je lista predškolskih ustanova u Kantonu Sarajevo koje imaju dozvolu za rad Ministarstva obrazovanja KS-a, i na kojoj nema vrtića Bumba u vlasništvu vaše supruge - lista je javno dostupna - https://mo.ks.gov.ba/ustanove/lista/22. Ali se zato vrtić Bumba nalazi na listi nelegalnih vrtića, također javno dostupnoj. 

Kada je riječ o vašim tvrdnjama da nismo tražili vaš komentar - kao što vam je vjerovatno poznato, kontaktirali smo Villu Don. Ljubazna gospođa obećala nas je povezati sa vlasnicom - vašom suprugom - koja se ipak nije željela javiti novinarima Žurnala.

Nije naš, nego posao inspekcijskih organa, da provjere u kom svojstvu je gospođa boravila u vili - da li je tamo možda zaposlena tokom turističke sezone, te ukoliko jeste da li je uredno prijavljena.

S poštovanjem, 

Branka Mrkić-Radević

(zurnal.info)