Tuzla:ZAVRŠENA SJEDNICA SKUPŠTINE TK: Nije zauzet konačan stav o isplati pomoći radnicima
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Novosti

ZAVRŠENA SJEDNICA SKUPŠTINE TK: Nije zauzet konačan stav o isplati pomoći radnicima

ZAVRŠENA SJEDNICA SKUPŠTINE TK: Nije zauzet konačan stav o isplati pomoći radnicima

Nakon prekinute sjednice Skupštine Tulanskog kantona predstavnici Vlade TK-a i poslanici u Skupštini TK-a održali su zatvorenu sjednicu da bi riješili zahtjeve radnika propalih preduzeća koji su se jutros okupili pred Bosanskim kulturnim centrom u Tuzli.
- Danas smo dogovorili da Vlada TK-a najkasnije do petka uradi prijedlog izmjena i dopuna budžeta TK-a i da na tekuće rezerve namakne određeni iznos sredstava iz kojih će biti dodijeljena jednokratna pomoć fizičkim osobama. Mi u zahtjevu imamo devet preduzeća što je oko 700 zaposlenika, plus radnici preduzeća Aida koji su se pridružili zahtjevima. Po iznosu koji je tražen u zahtjevu od 400 KM nije zauzet konačan stav. O tom iznosu će se zauzeti stav kada se utvrdi nivo raspoloživih sredstava - rekao je Bahrija Umihanić, premijer TK-a.
Vlada TK-a će učiniti svoj dio posla, a nakon toga Skupština kantona mora usvojiti rebalans budžeta te će biti stvorena pravna osnova za udovoljavanje zahtjeva.
Radnici su prihvatili ovu odluku ali i najavili kako neće odustati od ostalih zahtijeva. Nakon završetka sjednice odblokirana je saobraćajnica kod fabrike i saobraćajnica kod Bosanskog kulturnog centra u Tuzli.
(Fena/zurnal.info)