Više osoba povrijeđeno:Žestok sudar dva tramvaja na raskrsnici kod Tehničke škole, oko 50 osoba povrijeđeno
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Novosti

Žestok sudar dva tramvaja na raskrsnici kod Tehničke škole, oko 50 osoba povrijeđeno

Sudarili su se tramvaj broj tri koji je išao sa Barščaršije prema Ilidži i tramvaj broj četiri koji je s Ilidže išao prema Željezničkoj stanici

Žestok sudar dva tramvaja na raskrsnici kod Tehničke škole, oko 50 osoba povrijeđeno
FOTO: Adi Kebo/zurnal.info

U sudaru dva tramvaja koji se dogodio danas na skretnici kod Tehničke škole u Sarajevu oko 14 sati oko 50 osoba je  lakše povrijeđeno. Sudarili su se tramvaj garažnog broja 215 koji je saobraćao iz pravca Baščaršije i tramvaj 228 koji je iz pravca Ilidže skretao za Željezničku stanicu. 

Putnicima je ukazana prva pomoć, a povrijeđeni su prevezeni u Opću bolnicu "Prim.dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu i na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Jasna Dučić iz Opće bolnice za Agenciju Fena je kazala da su primili 22 osobe, među kojima i jedno dijete te da su svi lakše povrijeđeni. 

- Jedno dijete je zbog povreda glave prevezeno u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Svi naši ljekari su mobilizovani i pomažu pacijentima - kazala je Dučić.

Glasnogovornica KCUS-a Selma Mulić je kazala da je u KCUS primljeno 28 putnika, kojima su konstatovane povrede u vidu fraktura, kontuzija, posjekotina i udaraca. Naglasila je da niko nije životno ugrožen. 

Iz Grasa su za Fenu naveli da tramvaji saobraćaju na relaciji Ilidža - Čengić Vila te da će naknadno biti poznat uzrok nesreće. 

Dodali su da od 13.35 sati nije u funkciji ni trolejbuski saobraćaj na relaciji Mojmilo - Dobrinja zbog povrede pješaka kod Džamije Kralja Fahda kojeg je udarilo putničko motorno vozilo. 

(Fena)