UMJESTO OSUDE:HDZ dao podršku ministru Darinku Mihaljeviću

Istražujemo

UMJESTO OSUDE: HDZ dao podršku ministru Darinku Mihaljeviću

Dok se čeka sjednica skupštine Kantona 10 na kojoj bi se trebalo raspravljati o smjeni ministra Darinka Mihaljevića zbog afere „Stipendije“, nakon sjednice Županijskog odbora oglasio se HDZ BiH. Afera „Stipendije“ nije prepreka da on i dalje ostane ministar

HDZ dao podršku ministru Darinku Mihaljeviću

Općinski odbor HDZ-a BiH Livno uvažio je zahtjev Darinka Mihaljevića da više ne bude predsjednik OO HDZ BiH Livno. Istovremeno, prevara kojom su djeca ministra Mihaljevića dobila stipendije za studente sa slabim socijalnim statusom u Hrvatskoj za njegovu stranku nisu prepreka da on i dalje ostane ministar.

Općinska organizacija  HDZ BiH Livno  najoštrije osuđuje i odbacuje orkestrirane, neutemeljene, tendenciozne napade i podmetanja istaknutim članovima stranke od strane onih koji svoju političku kreaciju svode na najgnusniji način blaćenja kako pojedinaca tako i članova njihovih obitelji zbog nedostatka vlastitih ideja i programa, navodi se u saopštenju HDZ-a BiH

Podsjetimo, Ministrastvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske utvrdilo da su djeca Darinka Mihaljevića lažnim prikazivanjem socijalnog statusa dobijala stipendije. Poslije toga, porodica Mihaljević je vratila novac u budžet ministarstva, i čitav slučaj proslijedila tamošnjem MUP-u.

HDZ-u BiH to očito nije sporno. Nemaju namjeru smijeniti ministra prevaranta. Umjesto osude očiglednog kršenja zakona od strane porodice Mihaljević, krivce su pronašli u medijima.

(zurnal.info)