Kino Žurnal:Al Pacino ispod frizure Phila Spectora

Kino Žurnal

Al Pacino ispod frizure Phila Spectora

Producirao je albume Beatlesa, kao i solo albume Johna Lennona i Georga Harrisona. Možda nije logično, ali je istinito, nakon tog trijumfalnog niza, u studio je uveo i njujorške punk minimaliste - Ramonese

Al Pacino ispod frizure Phila Spectora
Al Pacino se nalazi ispod frizure

Snima se film o legendarnom producentu i jednom od najvećih ekscentrika popularne muzike Philu Spectoru.

Spector je od 1962. pa do 1965. godine producirao 21 pjesmu i sve i jedna su završile u Top 50. Tvorac je "zvučnog zida", njegove specifične tehnike snimanja koja ne dozvoljava ni najmanju prazninu u zvuku. Nagomilavao je instrumente kao cigle, multiplicirao bubnjeve, dodavao gudače, slagao po dvadesetak klavira, ubacivao horne, trubače, ali sve tako genijalno slagao da je milina čuti.

Producirao je ploče Beatlesa, kao i solo albume Johna Lennona i Georga Harrisona. Možda nije logično, ali je istinito, nakon tog trijumfalnog niza, u studio je uveo i njujorške punk minimaliste - The Ramones.

Legenda kaže da je Spector 10 sati neprestano preslušavao uvodni akord pjesme Rock'n'Roll High School, što je izluđivalo Ramonese, do tada navikle da album snime u jednom danu. Spector je za album "End Of The Century" na miks potrošio šest mjeseci. Ramonesi su se poslije žalili da ih je producent zaključavao u studiju i pod prijetnjom pištolja tjerao da slušaju Ronettese i gledaju stare mjuzikle.

Album "End Of The Century" do danas je ostao najprodavaniji album Ramonesa, a Spector sjedi u zatvoru jer su njegove opasne koreografije s pištoljem okončane ubistvom glumice Lane Clarkson.

Ne znamo da li film, jednostavno nazvan "Phil Spector", u svom scenariju ima epizodu s Ramonesima, ali će ga sigurno biti zanimljivo pogledati. Režira ga iskusni David Mamet, a producenta igra Al Pacino.
Film će premijerno biti prikazan sredinom marta.

Za sada pogledajte trailer:

 

Ramones "Rock'n'Roll Highschool"

 

(zurnal.info)