Uhapšeni aktivista grupe Pravda za Davida:Borislav Radovanović u pritvoru isjekao vene na rukama!

Pod okupacijom

Uhapšeni aktivista grupe Pravda za Davida: Borislav Radovanović u pritvoru isjekao vene na rukama!

"Rekao mi je da je dobro, ali da krvari jer se isjekao. Pitao sam ga čime je to uradio, rekao je da je otkinuo česmu. Prije pola sata kod njega je došao advokat Miodrag Deretić, kojeg smo angažovali, policija ga je pustila kod Radovanovića. Čekam”, tvrdi Adam Šukalo za Žurnal Prema posljednjim informacijama Radovanović je pušten iz pritvora.

Borislav Radovanović u pritvoru isjekao vene na rukama!

Nakon što je jutros uhapšen na svom radnom mjestu, bivši prijedorski krim inspektor, bloger i jedan od najaktivnijih članova grupe “Pravda za Davida” Borislav Radovanović isjekao se u pritvorskoj jedinici u Prijedoru, a ekipa hitne pomoći intervenisala je dva puta.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS nisu dozvolili da Radovanovića u pritvoru posjeti porodica, a samo je kratko, dok mu je ukazivana pomoć, uspio da razgovara sa narodnim poslankom Adamom Šukalom. 

“Rekao mi je da je dobro, ali da krvari jer se isjekao. Pitao sam ga čime je to uradio, rekao je da je otkinuo česmu. Prije pola sata kod njega je došao advokat Miodrag Deretić, kojeg smo angažovali, policija ga je pustila kod Radovanovića. Čekam”, kazao je Šukalo za Žurnal. 

Priča o Radovanoviću, kako ističe, mnogo je duža i traje već više od godinu dana. 

“Nakon što je otkrio kriminalne i narko detalje, napakovana mu je priča o pokušaju ubistva, podignuta je optužnica i na kraju potvrđena. Prošle godine je suspendovan i ostao je bez bilo kakvih primanja. Proglasili su ga ludim. To se svakako odrazilo i na njegovu porodicu. Iz MUP-a nije dobijao informacije o povratku na posao i jutros je ušao u svoju kancelariju. Njegov sin kaže da nije pravio nikakve probleme, kako je to rečeno u policiji. Natjerali su čovjeka da u očaju podigne ruku na sebe”, ističe Šukalo. 

Kako je Žurnal jutros objavio, Radovanović je mjesecima unazad na svom blogu objavljivao informacije o smrti dvadesetjednogodišnjeg Davida Dragičevića, a bio je i član Anketnog odbora Narodne skupštine RS ispred grupe „Pravda za Davida“. Na jednoj od sjednica verbalno se sukobio sa ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem, koji se prethodno nije libio da njega i novinara Slobodana Vaskovića označi kao glavne huškače Davidovih roditelja koji već pola godine traže istinu o stradanju svog sina.

Prošle godine na svom blogu je napisao da je, kao kriminalistički inspektor, "suspendovan pretučen i prepušten sudbini“.

„Jučerašnji dan je razriješio dilemu koju sam otvorio u nedavnom tekstu. Ministar Dragan Lukač se jasno pozicionirao na stranu organizovanog kriminala i korupcije i tu više nema dilema. Međutim, to je valjda procijenjeno kao nedovoljno 'upozorenje' pa sam uveče i pretučen od strane jednog lokalnog kriminalca. Negdje oko 14 časova juče uručeno mi je rješenje o suspenziji koje je ministar lično potpisao. Procedura kratka i jasna: potpiši, predaj službenu legitimaciju i 'marš' (!) iz zgrade PU Prijedor. U obrazložeju ministar navodi da sam 29.09.2016. izvršio 'ugrožavanje sigurnosti' načelnika PU Prijedor Dalibora Ivanića, da sam zbog toga krivično i disciplinski procesuiran – šta je 'osnov' ovakve odluke. I ptice na grani znaju da nisam ugrozio nikog, odnosno da nisam počinio apsolutno nikakav delikt, nego samo branio porodicu od policijskog maltretiranja i svoja prava“, napisao je Radovanović 13. maja prošle godine.

Iako je danas iz MUP-a najavljeno saopštenje o njegovom hapšenju, ono nije stiglo. Prema posljednjim informacijama Radovanović je pušten iz pritvora. 


(zurnal.info)