Online izdanje:ČITAJTE: Priručnik za istraživačko novinarstvo
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Tako se govori

ČITAJTE: Priručnik za istraživačko novinarstvo

Priručnik za istraživačko novinarstvo jedna je od najcjenjenijih knjiga o novinarstvu

ČITAJTE: Priručnik za istraživačko novinarstvo

Antikorupcijska mreža u Bosni i Hercegovini ACCOUNT nedavno je objavila Priručnik za istraživačko novinarstvo koga je napisao iskusni novinar Mark Lee Hunter a od danas je dostupan u svom online izdanju. Ovaj priručnik možete besplatno čitati i snimiti.

Jedan od vodećih istraživačkih novinara u svijetu, Mark Lee Hunter, u intervju povodom promocije njegovog Priručnika o istraživačkom novinarstvu u Sarajevu nedavno je govorio o problemima istraživačkog novinarstva i dobu renesanse, koje po njegovom mišljenju, ono doživljava.

Njegov Priručnik za istraživačko novinarstvo jedna je od najcjenjenijih knjiga o novinarstvu. Prvo izdanje ove knjige objavio je na engleskom jeziku UNESCO. Antikorupcijska mreža u Bosni i Hercegovini ACCOUNT prevela je i objavila knjigu u našoj zemlji.

Mark Lee Hunter je nagrađivani novinar i autor 200 istraživanja za medije poput Arte, The New York Times Magazine, Reader’s Digest, Le Figaro i druge. Doktorirao je na istraživanju o razlikama između istraživačkog novinarstva u Francuskoj i SAD-u.

Jedan je od osnivača Globalne mreže istraživačkih novinara GIJN. Svjetski je poznat predavač o istraživačkom novinarstvu.

Autor je šest knjiga. Knjigu Story-Based Inquiry objavio je 2009. godine.

Priručnik možete snimiti sa ovog linka.

(zurnal.info)