REAGOVANJE SARE GALIJAŠEVIĆ:Emdžad Galijašević nije zaposlio moju majku u Gradsku upravu

Aktuelno

REAGOVANJE SARE GALIJAŠEVIĆ: Emdžad Galijašević nije zaposlio moju majku u Gradsku upravu

Sara Galijašević, kćerka bivšeg gradonačelnika Bihaća Emdžada Galijaševića i Adelaide Galijašević reagovala je na Žurnalov tekst o poslovanju firme Sanny Boy navodeći da mandat njenog oca nema veze sa zapošljavanjem njene majke u Gradsku upravu.

Emdžad Galijašević nije zaposlio moju majku u Gradsku upravu
Bihać foto dron.ba

 

Poštovani,

obraćam se povodom jučerašnjeg članka vezano za firmu Sanny Boy iz Bihaća, u potpisu novinarka Azra Omerović.

U zadnjem pasosu članka, pomenuta novinarka redakcije Žurnal iznosi neistinu, tvrdeći da je Adelaida Galijašević, supruga preminulog Emdžada Galijaševića, zaposlena u organ gradske uprave u Bihaću neposredno nakon početka njegovog mandata, čime obmanjuje javnost plasirajući laži i time čini klevetu.

U prilog tome Vam šaljem uvjerenje gradske uprave u kojem je navedeno da je Adelaida Galijašević zaposlenik iste od 1.12.2006. godine što je skoro 6 godina prije početka mandata preminulog Emdžada Galijaševića. Mandat preminulog Emdžada Galijaševića je trajao od 2012. do 2016. godine. Dakle, njegov mandat i njeno zaposlenje nemaju nikakvu poveznicu kako je to novinarka Azra Omerović u članku navela.

Novinarka Azra Omerović se neprofesionalno služi informacijama “rekla-kazala” i time narušava ugled i čast pomenute Adelaide Galijašević i ostatka porodice Galijašević. Navodi i da je Adelaida Galijašević vršila pregovore sa firmom Sanny Boy što je također medijski trač i što u konkretnoj optužnici nije navedeno, nije istina, niti postoji ijedan validan dokaz za takvu tvrdnju. Ukoliko novinarku Azru Omerović zanima optužnica istu može dobiti na čitanje kao dokaz ako se odluči za sudski postupak sa nama.

Novinarka Azra Omerović je protiv porodice Galijašević već pisala članak koji je također svojim sadržajem bio povreda ugleda i časti, međutim u tom periodu je medijski linč bio prisutan sa svih strana pa nam je tada njezin članak bio nevažan, da ne kažem smiješan, obzirom da je za luksuzni brend navela brend Zara, H&M i ostale. Obzirom da se slučaj Emdžada Galijaševića završio smrću u 52. godini života koja je rezultat upravo cjelokupnog linča, više nemamo toleranciju za klevetu od bilo koga.

Posao novinara jeste istraživanje ali i dobro utvrđivanje istraženog prije iznošenja u javnost, a ne “tračarenje” i prepisivanje rečenica starih nekoliko godina kako bi članak donio više profita. Zahtjevamo javno izvinjenje, zatim brisanje pasosa u članku ili potpuni demant na osnovu priloženog dokumenta i obavještavamo Vas da će Vam na adresu stići i opomena pred tužbu sa istim zahtjevom.

Redakciji Žurnal i novinarki Azri Omerović svakako želimo sve najbolje, mnogo uspjeha i novih profitabilnijih članaka ali sa istinitim tvrdnjama.

Srdačan pozdrav,

Sara Galijašević, kćerka pomenutih osoba u članku

usk