SAFETU BIBIĆU PRODUŽEN PRITVOR:Esedu Džananoviću i ostalima mjere zabrane

Istražujemo

SAFETU BIBIĆU PRODUŽEN PRITVOR: Esedu Džananoviću i ostalima mjere zabrane

Općinski sud u Sarajevu u predmetu Bosna donio je odluku o produženju pritvora osumnjičenom Safetu Bibiću za 3 mjeseca. Osumnjičenom Esedu Džananoviću i drugim ostaju na snazi mjere zabrane.

Esedu Džananoviću i ostalima mjere zabrane

Nakon što je Kantonalni sud uvažio žalbu Tužiteljstva Kantona Sarajevo na odluku Općinskog suda koji je ranije odbio produženje pritvora osumnjičenima u predmetu Bosna, Općinski sud donio je odluku o produženju pritvora osumnjičenom Safetu Bibiću za 3 mjeseca. Takva odluka, između ostalog, donesena je zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Za ostale uhapšene u akciji Bosna Općinski sud odredio je mjere zabrane.

Podsjetimo, Esed Džananović, izvršni direktor za distribuciju Elektroprivrede (EP) BiH, glavni tehničar ORL odjela na KCUS-u Safet Bibić, te Nedžad Trako, Ramiz Karavdić, Senad Trako, zastupnik BPS-a Sefer Halilović u Skupštini ZDK uhapšeni su u akciji FUP-a kodnog naziva “Bosna” koja je provedena na području Sarajeva, Tuzle i Zenice. Sumnjiče se se za udruživanje zbog primanja dara ili drugih oblika koristi. Naime, kao kriminalna grupa su, zahtijevajući novac ili druge oblike koristi, određene osobe zapošljavali u javna poduzeća, odnosno u zdravstvene i školske ustanove u FBiH.

Podsjećamo i na to da je ova istraga proširena na visoke funkcionere iz SDA Asima Sarajlića, Mirsada Kukića i Amira Zukića.

(zurnal.info)