Ambasadori UNICEF-a:FOTO: Fudbalske zvijezde u igri sa djecom
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Sport

FOTO: Fudbalske zvijezde u igri sa djecom

UNICEF, u partnerstvu s USAID-om i Delegacijom Evropske unije u BiH pokrenuo je kampanju "Govorimo o mogućnostima", čiji je cilj unaprijediti znanja i promijeniti stavove i prakse opće populacije prema djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama

FOTO: Fudbalske zvijezde u igri sa djecom
FOTO: Adi Kebo/zurnal.info

U Centru za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu Sarajevo danas je potpisan Memorandum o saradnji Fonda Ujedinjenih nacija za djecu (UNICEF) u BiH, Specijalne olimpijade BiH i Sportskih igara mladih pod nazivom "Sportske igre mladih govore o mogućnostima".

UNICEF, u partnerstvu s USAID-om i Delegacijom Evropske unije u BiH pokrenuo je kampanju "Govorimo o mogućnostima", čiji je cilj unaprijediti znanja i promijeniti stavove i prakse opće populacije prema djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama. 

U saradnji sa Sportskim igrama mladih, UNICEF organizira nekoliko događaja u sklopu ove kampanje, od kojih je prvi zajedničko druženje djece iz Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu i djece učesnika Sportskih igara mladih s bh. reprezentativcima Edinom Džekom, ambasadorom UNICEF-a, Miralem Pjanićem, amasadorom Sportskih igara mladih, i Asmirom Begovićem, ambasadorom Specijalne olimpijade u BiH.
- Prije dva mjeseca sam bio s ovom djecom i bio sam oduševljen njihovim mogućnostima. Trebamo im omogućiti normalan život i razvoj - kazao je Džeko, a njegove reprezentativne kolege Asmir Begović i Miralem Pjanić također su zadovoljni što su dio ove akcije. 

Djeca učesnici Igara i djeca iz Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu, s reprezentativcima BiH su nakon potpisivanja Memoranduma odigrali goalball utakmicu. 

Pjanićje izrazio zadovoljstvo prilikom da zaigra u goalball utakmici.
- Jako mi je važno što smo svi danas tu i što podržavamo naše mlade. Mislim da je to dobar znak za budućnost Bosne i Hercegovine i da našoj zemlji treba više ovakvih projekata - kazao je.

(Fena)