KAUČ SELEKTOR:Hrvatska, Slovenija, Srbija - šta smo vidjeli?

Sport

KAUČ SELEKTOR: Hrvatska, Slovenija, Srbija - šta smo vidjeli?

Nakon prva tri dana, ako uzmemo u obzir i suđenje, predviđam da će prvenstvo osvojiti momčad koja nosi opremu određenog proizvođača kojeg nećemo reklamirati. Samo će vam se kazati.

Hrvatska, Slovenija, Srbija - šta smo vidjeli?
foto: alexandre ffaria - vecteezy.com

Samo uvođenje VAR tehnologije mi je počelo ići na živce jer sam shvatio da je to pokušaj da se iz jedne vesele igre isključi ljudska greška. Samim tim, netko je od igre odlučio napraviti tzv. biznis. Odavno je to tako.

Počet ćemo ovako. Od mog viđenja onoga što su odigrale Slovenija, Hrvatska i Srbija.

Hrvatska

Hrvatsku se, po meni, pretjerano kritizira. Unatoč porazu od tri prema nula smatram da su igrali jako dobro. Zamjerke mogu ići jedino izborniku Daliću. Realno, Španjolcima je ulazilo sve što su imali. Hrvatskoj nije. Stvar je tu starog dobrog balkanskog pametovanja i stavljanja igrača na neprirodne pozicije. Španjolci, pak, imaju vrhunski napad, koji koristi svaku grešku. Hrvatska to nema. Svakako, moraš očekivati da će oni napraviti barem tri velike prigode i sve tri ih, što se kaže pospremiti. Jednak broj prigoda je imala i Hrvatska ali svoje prigode nije iskoristila. Mislim da se Hrvatsku pretjerano kritizira. Po meni, nije se odigrala loša utakmica. Trener je vukao pogrešne poteze.

Pogotovu, kritiziranje Petkovića zato što je uzeo sam pucati penal je suludo. Te stvari trebaju biti određene ranije. Dakle, možemo postaviti pitanje tko je tu pogriješio?

Slovenija

Slovenija je remizirala s Dancima, zasluženo. Organizirani od početka do kraja. Bez gubljenja glave. A to je situacija kad srce preuzima priču a to u ovakvim situacijama obično nije dobro. Matjaž Kek je doktor hladnokrvnosti. Na tome svaka čast. Racionalno. U odnosu na ono čime raspolaže na terenu. Tako se valja postavit protiv „objektivno“ boljeg.

Srbija

Engleska se u drugom poluvremenu namučila sačuvati prednost iz prvog dijela utakmice u kojemu se, budimo realni, prednost ostvarili na, što bi Mostarci rekli, na buku. Na prepad. Drugi dio utakmice je pokazao ono što sam i predviđao, bilo je trenutaka kad su jedva dolazili do daha. Sačuvala ih je suha kvaliteta i inzistiranje izbornika Stojkovića da drži u igri dva ista igrača u napadu, Mitrovića i Vlahovića. Čim su tu stvari postavljene drugačije igra se okrenula ali vadit se na to nije uputno. Tadić bi trebao biti onaj drugi napadač, koji se manje troši. Mi, s ovih prostora, uvijek očekujemo nekog čudotvorca koji će sve sam riješiti a zaboravljamo da pričamo o kolektivnoj igri.

Nakon prva tri dana, ako uzmemo u obzir i suđenje, predviđam da će prvenstvo osvojiti momčad koja nosi opremu određenog proizvođača kojeg nećemo reklamirati. Samo će vam se kazati.

(zurnal.info)

foto: Euro 2024 Stock photos by Vecteezy