Centar za socijalni rad Banja Luka:Fotografije oboljele djece na facebook profilu direktorice
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Pod okupacijom

Centar za socijalni rad Banja Luka: Fotografije oboljele djece na facebook profilu direktorice

Nema sumnje da su potrebne humanitarne akcije kako bi se toj djeci pomoglo, ali je nedopustivo objavljivati njihove fotografije na društvenoj mreži. Direktorica Centra za socijalni rad morala bi na svaki mogući način, pa i u javnoj sferi, zaštititi djecu

Fotografije oboljele djece na facebook profilu direktorice

U februaru prošle godine, nakon brojnih afera, smijenjena je direktorica Centra za socijalni rad Vera Sladojević. 

Ona je smijenjena nakon što je sindikalna organizacija Centra uputila pismo Skupštini grada o stanju u toj ustanovi, te pošto je Adrijana P. zatražila njenu smjenu zbog zloupotrebe službenog položaja, vršenja pritiska radi izmjene mišljenja u postupku povjeravanja maloljetnog djeteta i opstrukcije sudskog postupka. Sladojevićeva na duši ima i slučaj „Kanada“, kada su po ubrzanom postupku usvojeni maloljetni brat i sestra Severin i Svjetlana B. i odvedeni u Kanadu. 

PROMOCIJA ILI BRIGA

Umjesto Vere Sladojević, koja je bila kadar DNS-a, na mjesto direktorice Centra za socijalni rad došla je Irena Joldžić, sestra ministarke prosvjete i kulture Natalije Trivić, koja je funkcioneraka Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića. 

Članovi porodica, koje imaju posla sa banjalučkim Centrom za socijalni rad a koje su kontaktirale Žurnal, ne smatraju da je Joldžićka napravila pozitivne pomake u radu te ustanove. Dapače, smatraju potpuno neprimjerenim to što je na vlastitom facebook profilu objavila fotografiju djece oboljele od cerebralne paralize, tokom oktobarske humanitarne trke za pomoć toj djeci.

Nema sumnje da su potrebne humanitarne akcije kako bi se toj djeci pomoglo, ali je nedopustivo objavljivati njihove fotografije na društvenoj mreži. Direktorica Centra za socijalni rad morala bi na svaki mogući način, pa i u javnoj sferi, zaštititi djecu.

Vlastita promocija je jedno, briga o pravima djece nešto sasvim drugo. Joldžićka bi toga trebalo da je svjesna. Baš kao i ministar zdravlja Alen Šeranić, koji se našao na istoj fotografiji. 

(zurnal.info)