SUMNJIVA ZAPOŠLJAVANJA U MUP-u:Ministar Mihaljević i 10 bračnih drugova

Istražujemo

SUMNJIVA ZAPOŠLJAVANJA U MUP-u: Ministar Mihaljević i 10 bračnih drugova

Zbog nezakonitog zapošljavanja u MUP-u Kantona 10 protiv resornog ministra Darinka Mihaljevića, Kantonalno Tužilaštvo u Livnu, kako saznaje Žurnal, počelo je predistražne radnje

Ministar Mihaljević i 10 bračnih drugova

“Sad izjavljujem i priznajem, da sam se za mnoge zauzeo i pomogao i pomagaću” rekao je Darinko Mihaljević (HDZ BiH) ministar MUP-a Kantona 10 na radiju Livno. 

U budućnosti će Mihaljević teže pomagati. Nakon što je Federalna Uprava Policije podnijela izvještaj o počinjenom krivičnom dijelu, vezano za sumnjiva zapošljavanja u MUP-u, Tužilaštvo Kantona 10 počelo je da ga provjerava.   

Jakov Perković vijećnik Hrvatske liste za Livno u OV Livno, otvoreno proziva Mihaljevića za malverzacije u vezi zapošljavanja  u MUP-u. I ne samo to.

“Bez natječaja su zaspoleni Marinko Barun, Tonka Grgić, Ante Škoro, Ante Đapić, Matej Šuša, Zdenka Pavić te savjetnici ministra Mihaljevića, Josip Ćurić i Predrag Kunadić -  nekadašnji zapovjednik logora u Kamenici.”

Perković navodi da je u MUP bez pravilne procedure zaposlen i Đorđe Kovačić, šef krim policije PU Livno protiv kojeg je podnio krivičnu prijavu FUP-u zbog lažnog prijavljivanja i svjedočenja na Sudu, koje je na kraju odbačeno. Perković nastavlja.

“Zoran Vrdoljak, koji nakon što je primljen u MUP, fizički je napao metalnom šipkom Jakova Vrdoljaka, općinskog vijećnika HSS Stjepan Radić.”. 


Jakov Perković (Hrvatska lista za Livno) i Darinko Mihaljević (HDZ BiH)

Ministar Mihaljević za Žurnal kaže da su optužbe priprema za  predizbornu kampanju. Gostujući na lokalnom radiju Mihaljević je rekao da je zaposlio dvoje ljudi, ne spominjući bilo kakav konkurs, čime je priznao da je u MUP-u bilo neregularnog zapošljavanja.

“Ni sa jednom osobom u MUP-u koja je u posljednje vrijeme uposlena nemam nikakvih rodbinskih veza.“

Ipak, iz  Hrvatske liste za Livno imaju drugačije informacije.

“Njegova rodbina su Ljubica Mihaljević i Zdravko Mihaljević – koji je bio u vojsci i uzeo otpremninu, da bi preko noći osvanuo u postaji Bosansko Grahovo, a onda ga ministar MUP-a Darinko Mihaljević prebacio u Livno”, navodi Jakov Perković.

Osim toga, na sjednicama Općinskog vijeća Livno u više navrata moglo se čuti o čvrstim vezama unutar Livanjskog MUP-a. 

Čvrstim da čvršće ne mogu biti.

“Josip Škrabo, Milan Juranić, Stipe Vrgoč, Marijan Grgić, Perica Matić, Mladen Perković, Mario Janković sa svojim ženama uposlenici su MUP-a. Imaju također tri badžanata, trojicu koji su oženili tri sestre i koji rade u MUP-u HBŽ-a” upozoravao je Perković koji za Žurnal kaže da priprema  krivičnu prijavu protiv ministra Mihaljevića i ostalih za zataškavanje teških krivičnih dijela. 

U međuvremenu, ministar je najavio zapošljavanje 30 novih policajaca do kraja godine.

(zurnal.info)