Zloupotreba djece:Ministar Ramić na facebooku objavio fotografije đaka iz Janje
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Pod okupacijom

Zloupotreba djece: Ministar Ramić na facebooku objavio fotografije đaka iz Janje

Djeca rođena na početku Ramićevog ministarskog mandata shvatila su da ne bi imala igralište bez ministra. Pa su zato, samostalno, a kako drugačije, odlučila njemu u čast organizovati slet i po školskim zidovima ispisati poruke zahvale

Ministar Ramić na facebooku objavio fotografije đaka iz Janje

U Janji su slikali u njegovu čast, u Zvorniku su mu svirali i pjevali. Federalni ministar, stranački potpredsjednik, sufija i, kako za sebe voli reći, ministar mistik Edin Ramić danas je svečano otvorio novoizgrađeno igralište ispred Doma kulture u Janji, te rekonstruisano igralište ispred Osnovne škole „Meša Selimović“.

 „Također, donirana je oprema za školski kabinet vjeronauke za potrebe učenika povratnika u toj školi“, napisat će na Facebooku ministar Ramić prilažući fotografije s mjesta događaja. 

A na fotografijama... Djeca rođena na početku Ramićevog ministarskog mandata shvatila su da ne  bi imala igralište bez ministra. Pa su zato, samostalno, a kako drugačije, odlučila njemu u čast organizovati slet i po školskim zidovima ispisati poruke zahvale. 

„Zahvala pripada samo Allahu“, uzvratio je skromni ministar otvarajući kabinet vjeronauke, ali je za svaki slučaj fotografirao dječije radove i postavio ih na svoju facebook stranicu.  

Zloupotreba djece u političke svrhe? Dajte, molim vas jer, znate kako kažu, djeca su vojska najjača. 

Naročito kada loše stojite na političkom frontu, nakon što su vam otkrili  da ste budžetskim novcem platili izgradnju puta do svoje kuće ili farme. Ministru Ramiću se upravo to desilo pa je, pritisnut dokazima o sumnjivim poslovima na području Kalesije i rodnih Osmaka, odlučio na svom profilu objaviti fotografije i radove dječice koja su, eto, sasvim samostalno procijenila da je ministar Edin Ramić najzaslužniji što su dobili tobogane i školsko igralište. 


Znaju pametna dječica, sama od sebe, da se poredaju u vrstu tačno tako da slova ispisana na papirima stvore rečenicu: „Ministre Ramiću, mnogo vam hvala“. Samo pukom slučajnošću četvorogodišnjaci su zaboravili oko vrata staviti zelene marame, a na glavu tamnoplave francuzice, zbog čega nisu mogli horski otpjevati „Ja, sin sam tvoj“, u čast najvećeg sina Podrinja – ministra za izbjeglice Edina Ramića. 

Zato je sve ostalo na ponekoj pjesmici i jednom recitalu na maternjem jeziku. Jer djeca u Podrinju, za mandata ministra Edina Ramića, prestala su izučavati Bosanski jezik. Pa su, umjesto bosanskog, svi povratnici u Podrinje počeli da izučavaju „plavi jezik“.  Bolest koju im je, donirajući im junice, donirao ministar Edin Ramić. 

(zunal.info)